با نام و یاد خدا و عرض سلام و ادب خدمت شما همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو . در خدمت شما هستیم با تحلیلی از جفت ارز نیوزیلند دلار با نماد اختصاری NZDUSD از بازار جهانی ارز. مدتی بود که به دلایلی تحلیلهای بازار ارز را بسیار کمتر از بازار بورس ایران در سایت قرار میدادیم که این موضوع انتقاد برخی دوستان را به همراه داشت. لذا تصمیم گرفتیم تحلیلهای این بازار را نیز همانند بازار بورس به طور مرتب در سایت قرار دهیم تا رضایت خاطر این دسته از مخاطبان عزیزمان را هم فراهم کنیم. لطفا برای شرح تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ با ما همراه باشید.
شرح تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ :
اگر چارت جفت ارز NZDUSD را در بلند مدت نگاهی بیندازید در اولین نگاه متوجه ریزش تند و سریعی از قیمت 0.82150 می شوید که تا 0.48932 ادامه داشته است و ارزش دلار نیوزیلند را ۴۰ درصد کاهش داده است. سقف این موج شارپ نقطه آغاز شمارش ما در تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ می باشد چرا که این موج توانسته الزامات پساالگویی چند شاخه قبل خود را بر اساس قوانین نئوویو فراهم کند. بنابراین پرواضح است که این شاخه می تواند اولین شاخه از یک الگوی اصلاحی بلند مدت باشد که در حال حاضر حدس ما یک الگوی فلت می باشد.
پس از آن ارز نیوزیلندی تمام ریزش خود را توسط ساختاری زمانگیرتر جبران کرده و مقداری هم فراتر رفته است. ساختار این صعود در ابتدا شارپ بوده است و سپس به مرور از شتاب آن کاسته شده و در پنجمین شاخه آن شتاب حرکت به کمترین حد خود رسیده است. بر اساس قوانین نئوویو و با توجه به حدود قیمتی و زمانی شاخههای این روند صعودی، واضح است که ساختار این روند صعودی طبق تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ یک مثلث ریورس انقباضی کانتر (Counter Contrecting Triangle Reverse Alternation) می باشد. نقطه آغاز و پایان این الگو و همچنین شاخه A الگوی بلندمدتی ما توسط نقاط آبی رنگی مشخص شده است.
چشم انداز پیش رو :
همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد حدس ما طبق تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ این است که در بلند مدت یک الگوی فلت در جریان است. لذا اگر این حدس درست باشد موج C می بایست به شکل یک الگوی ۵ موجی توسعه یابد. همانطور که مستحضر هستید الگوهای ۵ موجی به دو شاخهی شتابدارهای رونددار و شتابدارهای ترمینال تقسیم می شوند. حال با توجه به اینکه تا کنون دو شاخه از الگویی که آنرا ۵ موجی تصور کرده ایم رخ داده است می توانیم با تعیین ساختار شاخه اول مشخص کنیم که آیا الگوی ۵ موجی ما در دستهی شتابدارهای روند دار قرار می گیرد یا شتابدارهای ترمینال.
همانطور که میدانید الگوهای شتابدار رونددار در موجهای ۱، ۳ و ۵ درونی خود نیز می بایست شتابدار باشند و الگوهای ترمینال در این سه شاخه وضعیت اصلاحی دارند. حال با نگاهی دقیق به ساختار اولین موج نزولی از موج C مشخص می شود که این الگو اصلاحی است بنابراین فرض شتابدارِ رونددار بودن موج C خط میخورد و تنها الگوی شتابدار ترمینال باقی می ماند که ما نیز تصویری که از آینده این چارت داریم را بر همین اساس ترسیم کرده ایم.
البته ذکر این نکته الزامی است که با توجه به اصلاحی بودن اولین شاخه نزولی از موج C ، به جز الگوی شتابدار ترمینال ، برخی الگوهای اصلاحی نیز می تواند رخ دهد که زمانی بطور دقیق می توان از آن صحبتی به میان آورد که شاخه چهارم از روند نزولی فعلی نیز شکل گرفته باشد. در آن صورت الگوی بلند مدت نیز دیگر فلت نخواهد بود و باید به سراغ الگوهایی با تعداد شاخه بیشتر برویم.
فعلا طبق تحلیل نیوزیلند دلار شماره ۴ بر همین سناریو می مانیم تا در آینده ببینیم روند نزولی واقعا به شکل ۵ موجی شتابدار ترمینال توسعه می یابد یا خلاف آن ثابت می شود. آنچه در این نقطه از چارت قطعیت دارد این است که اگر چارت کفی که با لیبل Entry مشخص شده است را بشکند می تواند تا سطوحی که در تصویر مشخص شده یعنی حوالی 0.5550 کاهش یابد. بنابراین بعد از شکست کف مشخص شده در تایم های پایین تری که متناسب با سرمایهی تریدر می باشد می توان به دنبال نقطه ورود کم ریسکی بود که ما را در جهت این نزول پیش رو قرار دهد.
بعد از نزولی که پیش رو می باشد اگر سناریوی ما صحیح باشد و توسط مارکت تایید شود می بایست شاهد ساخت موج ۴ و ۵ از الگوی ترمینال باشیم که از آنها نیز می توانیم سود خوبی کسب کنیم و در نهایت بعد از این ترمینال رشد قوی و شارپی از این چارت انتظار خواهیم داشت. فعلا باید دید ریزشی که مد نظر است به چه شکل رخ میدهد تا رفته رفته سناریوی دقیق تری را بتوانیم برای موج C مشخص کنیم.