با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت شما همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو. در خدمت شما هستیم با تحلیل جدیدی از شاخص کل بورس ایران که موج شماری ای هست از این چارت به سبک نئوویو و سعی کرده ایم تا جای ممکن تمام احتمالات را در نظر بگیریم تا به بهترین سناریویی که می توانیم ارائه دهیم دست یابیم. البته همانطور که مستحضر هستید چارت شاخص کل بر اساس فرمولی شکل می گیرد که ایرادات زیادی به آن وارد است و همین موضوع باعث می شود که چارت شاخص کل در واقع چارت ایده آلی برای موج شماری نباشد اما در هر صورت ما سعی کرده ایم با مقداری آسان گیری در برخی مواقع کم خطاترین حالت ممکن را به شما عزیزان ارائه دهیم. برای شرح تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ با ما همراه باشید.
شرح تحلیل شاخص کل شماره ۳۱:
در این شماره از تحلیل شاخص کل موج شماری خود را بر روی تایم فریم روزانه آماده تقدیم به شما عزیزان کرده ایم. همانطور که از تصویر تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ پیداست از نظر موج شماری انجام شده به سبک نئوویو شاخص کل پس از سپری کردن موج 1 و 2 خود و همچنین موج 1 و 2 از 3 هم اکنون در موج 3 از 3 قرار دارد که می تواند حداقل به تارگت 421 تا 430 هزار واحد دست یابد و امکان دست یابی به تارگت 474 تا 500 هزار واحد نیز به راحتی میسر است. همچنین پس از یک اصلاح در قالب موج 4 از 3 امکان دست یابی به تارگت های بالاتری مانند 574 هزار واحد نیز امکان پذیر است. اما چرا از چارت شاخص به چنین تارگتی دست یافته ایم؟
اگر به تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ دقت کنید در موج 2 از 3 یک ساختار اصلاحی از نوع ترکیبی دوگانه جاری رخ داده است که بیانگر وجود قدرت مضاعف در موج 3 از 3 می باشد و از این رو موج 3 حتماً باید به تارگت حداقلی 421 تا 430 هزار واحد دست یابد. در واقع وقتی موج 2 یک اصلاح جاری دوگانه می شود خبر از امتداد یافتن موج 3 بعد از خود می دهد. به همین سادگی. پس با اندازه گیری موج 1 و پروجکت کردن آن از انتهای موج 2 به سطوح فیبوناچی ای می رسیم که موج 3 حتماً باید به تراز 162 درصد آن دست یابد که حداقل الزامات مورد نیاز بر اساس موضوع بیان شده را ایفا کند که این تراز همان عدد 421 هزار واحد را نشان می دهد. اما به گفته جناب نیلی وقتی موج 2 جاری دوگانه باشد موج 3 به احتمال قوی از تراز 162 هم فراتر می رود لذا ما درصدهای دیگر را هم بر روی چارت نگه داشته ایم که به عنوان تارگت های دیگری برای موج 3 از آنها استفاده کرده ایم که نرمال ترین تراز همان 474 تا 500 هزار واحد محسوب می شود.
اما موضوعی که باید آن را در نظر گرفت این است که بدلیل ایده آل نبودن چارت شاخص کل باید حالات بدبینانه را هم در نظر بگیریم، لذا یک سطح در تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ مشخص کرده ایم که عدد 322510 واحد را نشان می دهد که اگر شاخص کل از این عدد عبور کند سناریوی فوق کاملاً معتبر می شود و امکان دست یابی شاخص کل به تارگت های بیان شده کاملاً میسر می شود اما اگر شاخص کل نتواند از این عدد عبور کند یک آلارم برای ما خواهد بود که اشکالی در کار است و باید روی تحلیل بازنگری انجام شود.
برای آن دسته از عزیزانی هم که به چنین تارگت هایی شک دارند و بهانه هایی را در این جهت مطرح می کنند عرض می کنم که این اولین باری نیست که ما تحلیل ارائه می کنیم و شک های فراوانی در خصوص تحقق آن وجود داشته است. روی همین چارت شاخص کل زمانی که در حوالی 61000 واحد بود تحلیلی ارائه کردیم مبنی بر این که شاخص کل به 300 هزار واحد دست پیدا می کند و هزاران حرف و حدیث بوجود آمد اما امروز که این پست را می نویسم شاخص کل فقط چند واحد تا 300 هزار واحد فاصله دارد لذا تارگت آن تحلیل که چند سال پیش ارائه شد محقق شده است. پس به جای شک و تردید بهتر است به داده های چارت اکتفا کنیم.
اما از نظر بنیادی نیز به نظر بنده گروه بانکی و خودرویی می توانند به عنوان لیدر بازار برای حرکت شاخص به سمت اهداف مطرح شده عمل کنند و البته گروه پالایشی یا پتروشیمی را هم باید جزو گروه هایی دانست که می توانند سر دم دار این رشد باشند. ان شاء الله در آینده در حد توان خود سعی می کنیم در خصوص نمادهای بزرگی که پتانسیل رشد خوبی دارند نیز تحلیل ارائه کنیم تا روشنگر مسیر باشد و بیشتر بتوانید روی تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ حساب باز کنید.
چشم انداز پیش رو:
همانطور که در پاراگراف قبل عرض شود انتظار داریم که موج 3 از 3 به تارگت هایی در حدود 421 تا 430 هزار واحد و 474 تا 500 هزار واحد دست یابد که محدوده اول حداقل تارگت مورد نیاز است که بر اساس تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ شاخص حتماً باید به آن دست یابد و محدوده بعدی نیز حالت نرمال برای موج 3 از 3 محسوب می شود. همچنین پس از یک اصلاح در قالب موج 4 از 3 امکان دست یابی موج 5 از 3 به محدوده 574 هزار واحد نیز میسر است.
حال موضوعی که وجود دارد این است که اگر دقت کنید بر روی چارت یک تراز سبز رنگ نیز وجود دارد که تراز 162 درصد آن عدد 534888 واحد را نشان می دهد. این تراز در واقع بر گرفته از موج 1 بزرگ است که از انتهای موج 2 بزرگ پروجکت شده است. اگر شاخص کل توسط موج 3 خود به این تراز برسد و کمی هم از آن عبور کند قانون امتداد برای موج 3 پاس می شود و می توانیم شتابدار بزرگ را از نوع 3 ممتد در نظر بگیریم و شکل و شمایل شتابدار همانند چیزی خواهد بود که در تصویر رسم شده است. اما اگر موج 3 در حدهایی کمتر از این عدد خاتمه یابد پس از شکل گیری موج 4 بزرگ باید انتظار یک موج 5 ممتد را داشته باشیم که شماتیک متفاوتی خواهد داشت و می تواند به اهداف بسیار بالایی دست یابد. پس این تراز بسیار حائز اهمیت است و باید در وقت لازم به آن دقت کافی شود تا بتوانیم در خصوص چشم انداز بازار ارزیابی های خود را دقیق تر کنیم.
در هر صورت پس از اتمام موج 3 بزرگ مشابه آنچه در تحلیل شاخص کل شماره ۳۱ رسم شده است انتظار یک اصلاح یکی تا دو ساله را داریم که موج 4 را شکل می دهد. یک محدوده زمانی مناسب برای اتمام این اصلاح می تواند در حدود میزان زمان صرف شده توسط موج 3 باشد پس باید صبر کنیم تا موج 3 شکل بگیرد سپس محدوده زمانی برای اتمام موج 4 را مشخص کنیم. از نظر قیمتی نیز انتظار داریم که موج 4 یک اصلاح بسیار عمیق نباشد تا با موج 2 تناوب خوبی را ایجاد کند لذا بیشتر انتظار می رود که موج 4 یک اصلاح زمانگیر باشد نه یک اصلاح عمیق قیمتی. موج 5 نیز که بستگی به شرایط موج 3 دارد و آن چیزی که در تصویر رسم کرده ایم صرفاً برای این است که همراهان بدانند در صورت امتداد موج 3 ظاهر شتابدار چگونه خواهد داد. با تمام موج 3 کامل تر و بهتر می توانیم چشم انداز خود در خصوص موج 4 و 5 را ارائه دهیم.
امیداوریم این تحلیل مورد توجه و استفاده شما همراهان عزیز قرار گیرد.