با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو . در خدمت شما هستیم با تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ . بعد از ریزش ۷۲۰۰ واحدی امروز شاخص کل، عزیزان زیادی درخواست آپدیت تحلیل شاخص را داشتند که اطاعت امر کردیم و این تحلیل را برای تقدیم به شما عزیزان آماده کردیم. با شرح تحلیل جدید شاخص کل بورس با ما همراه باشید.
مروری بر تحلیل های گذشته شاخص کل :
در ابتدا برای این که بتوانیم سناریوی مورد تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ را تقدیم حضورتان کنیم نیاز است که مروری کنیم به تحلیلی که سال ۹۳ خدمت عزیزان ارائه کرده بودیم. در آن زمان هنوز وب سایت انستیتو ایران نئوویو راه اندازی نشده بود و این تحلیل در چندین فروم تحلیلی که در آن ها فعالیت داشتیم تقدیم حضور دوستان و همراهان گردید و بعدها با راه اندازی کانال تلگرام نیز مجدداً در کانال ارائه شد که تاریخ درج آن در کانال مربوط به سال ۹۴ می باشد و می توانید آن را رویت کنید. تحلیل مذکور تصویر زیر بود که توضیحات لازم نیز درون تصویر ارائه شده بود:
لازم به ذکر است که اندازه گیری هایی که در تحلیل فوق انجام شده است توسط نرم افزار دیگری که در شمای لگاریتمی اندازه گیری درستی را نشان میداد انجام شده است. در محیط های تحلیلی تحت وب فعلی اندازه گیری در مقیاس لگاریتمی با خطای زیادی همراه می باشد. اما برای تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ از نرم افزار موتیوویو استفاده شده است که در مقیاس لگاریتمی اندازه گیری های کاملاً درستی انجام می دهد.
بعد از تحلیل فوق، کارکشن اصلاحی موج 4 از 5 در انتهای چارت را در تایم فریم روزانه شمارش کردیم که در تحلیل شماره ۱۶ شاخص کل در سایت و کانال تلگرام تقدیم همراهان گردید که تا به حال همان تحلیل را بروز رسانی کرده ایم و در اغلب موارد موفق شده ایم روند شاخص کل بورس ایران را به درستی پیش بینی کنیم. اگر این تحلیل را مشاهده نکرده اید می توانید با کلیک بر روی لینک این تحلیل آن را مشاهده کنید.
با توجه به مروری که بر تحلیل های گذشته شاخص داشتیم مشخص شد که انتظار داشته ایم که شاخص از 61000 واحد وارد فاز صعودی شود و پس از ساخت شاخه های انتهایی کارکشن موج 4 از 5 بزرگ که یک مثلث بود وارد صعود شارپی در قالب موج 5 از 5 شود که تارگت آن را در آن زمان 300 هزار واحد اعلام کردیم. هم اکنون که چندین سال از آن تحلیل گذشته است مشاهده می کنید که تحلیل کاملاُ صحت داشته است و بورس ایران مطابق با پیش بینی صعود شارپی را در پیش گرفته است و تا کنون به هدف 197 هزار واحدی دست یافته است. در ادامه با تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ به وضعیت فعلی شاخص و بازار بورس ایران میپردازیم.
شرح تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ :
با مرور تحلیل های قبلی تا این جای کار مشاهده می کنید که شاخص کل طبق انتظار وارد موج 5 از 5 بزرگ شده است که انتظار داشتیم یک موج ممتد و قوی باشد که همینطور نیز می باشد. اما جزییات این موج 5 بزرگ را در تصویر اول از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ مشاهده می کنید. این تصویر بخش هایی که بعد از مثلث موج 4 را شامل می شود که در تحلیل شماره ۱۶ و تحلیل های بعد از آن مورد تحلیل قرار گرفت را نشان می دهد.
چنانچه در تصویر اول از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ مشاهده می کنید بعد از مثلث موج 4 از 5 حرکت شتابدار شاخص شروع شده است. در ابتدا ابر موج 1 بزرگ از موج 5 از 5 شکل گرفت و بعد اصلاح فرسایشی ابر موج 2 و بعد از آن نیز موج های درونی ابر موج 3 از 5 از 5 را مشاهده می کنید که با لیبل های سبز رنگ مشخص شده اند این امواج داخلی در اشل فراموج قرار دارند.. فراموج 5 از این ابر موج 3 نیز به بخش های کوچکتری در اشل بسا موج تقسیم شده است که با لیبل ها ی مشکلی رنگ داخل دایره مشخص شده اند.
همانطور که پیداست در ابر موج 3 شتاب حرکت نسبت به ابر موج 1 کاملاً بیشتر شده است که طبق صحبت های جناب نیلی بنیان گذار روش نئوویو در یک سلسله حرکات شتابدار همین وضعیت باید رخ دهد.
اما اگر به قوانین نئوویو مسلط باشید می دانید که یک قانون ضروری برای تایید شدن یک روند شتابدار قانون امتداد می باشد بدین معنا که در یک 5 موجی موثق حتما باید یک موج ممتد وجود داشته باشد که نسبت به موج بلند بعدی از این 5 موجی حداقل باید طولی بیش از 161.8 درصد داشته باشد. حال به تصویر اول از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ توجه نمایید. مشاهده می کنید که در موج 3 بزرگ تا کنون هیچ کدام از دو موج 1 و 3 که با لیبل های سبز رنگ مشخص شده اند قانون امتداد را پاس نکرده اند. موج 3 درونی فقط کمی از موج 1 بلندتر شده است. اندازه گیری انجام شده در تصویر با سطوح فیبوناچی مشخص می باشد.
در چنین شرایطی انتظار داریم که موج 5 از 3 وظیفه ممتد شدن را به عهده بگیرد که تا کنون نیز چنین کرده است. به موج 4 نیز اگر دقت کنید یک الگوی جاری دوگانه شده است که تاییدیه ای بر ممتد شدن موج 5 می باشد چرا که قدرت موجود در موج 5 این موج را به سمت بالا سوق داده است. اما موج 5 از 3 خود دارای ریز موج هایی می باشد که کار را برای پیش بینی آسان کرده است.
چنانچه پیداست این موج تا کنون دارای 4 شاخه شده است. موج 1 تا 4 . حال مجدداً به این امواج اگر دقت کنیم می بینیم که موج 3 از 5 پیشروی خوبی داشته است اما باز هم به نسبت 161.8 از موج 1 نرسیده است! بنابراین باز هم در اینجا شرایط امتداد در این موجهای درونی بوجود نیامده است. پس موج 5 از 5 از 3 بزرگ می بایست ممتد شود.
توجه شود که ممتد شدن موج 5 از 5 از 3 شرایطی را بوجود می آورد. از جمله این که موج 4 از 5 نمی تواند اصلاح عمیقی داشته باشد و حتی احتمال جاری شدن آن نیز زیاد می باشد. در ادامه به چشم انداز پیش روی شاخص می پردازیم.
چشم انداز پیش رو :
به تصویر شماره ۲ از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ دقت کنید :
در این تصویر از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ روندی که برای آینده شاخص کل متصور هستیم مشخص شده است. با توجه به این که انتظار داریم موج 5 از 5 از 3 ممتد شود لذا موج 4 نمی تواند اصلاح عمیقی ایجاد کند. حداکثر اصلاح برای این موج بین 23 تا 38 درصد از موج 4 از 5 از 3 خواهد بود که حدود 186 هزار واحد تا 180 هزار واحد می باشد.
نکته جالب اینجاست که همین امروز نیز شاخص با ریزش ۷ هزار واحدی خود وارد این دامنه شده است و انتظار داریم به زودی بازار متعادل شده و مجدداً به مدار صعودی باز گردد تا شاخه های کوچک موج 4 از 5 از 3 را شکل دهد و راهی موج 5 از 5 از 3 شود. کمترین هدفی که برای این موج می توان متصور بود همان تراز 161.8 درصد موج 3 از 5 از 3 می باشد که در تصویر دوم از تحلیل شاخص کل بورس ایران شماره ۲۹ مشخص شده است.
بعد از این صعود نیز انتظار موج 4 و 5 بزرگ را داریم که فعلا به صورت ضمنی حد و حدود آنها را مشخص کرده ایم. چنانچه مشاهده می کنید هدف این ساختار از امواج حوالی همان تارگت 300 هزار واحدی را نشان می دهد که سال 93 از آن صحبت کردیم و امروز رنگ واقعیت به خود گرفته است.