با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی. در این پست با تحلیل تکنیکال وبصادر شماره 14 به سبک نئوویو در خدمت شما هستیم تا پیرو درخواستهای مکرر سهامداران این سهم شرایط این سهم را از منظر سبک نئوویو خدمت شما ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
شرح تحلیل تکنیکال وبصادر شماره 14 :
بر اساس بررسی انجام شده بر روی روند نزولی سهم بانک صادرات به نظر میرسد که میتوان برای این روند نزولی دو سناریو در نظر گرفت که یکی از آنها احتمال وقوع بیشتری نسبت به دیگری دارد. در هر صورت در ادامه هر دو سناریو تشریح خواهد شد.
سناریوی اول :
چنانچه در تصویر زیر مشاهده میکنید به نظر میرسد که روند نزولی سهم بانک صادرات تاکنون در قالب یک ساختار ترکیبی توسعه پیدا کرده است و اولین الگوی موجود در این ترکیب یک الگوی دیامتریک پاپیونی میباشد. پس از آن نیز یک X موج کوچک رخ داده و بعد قیمت سهم برای ایجاد اولین شاخه از الگوی بعد از X موج دچار ریزش شده است. این موج هماکنون به یک سطح حمایتیِ بسیار مهم رسیده است و میتواند در باکسی که در همین محدوده رسم شده است خاتمه پیدا کند و راهی موج B و C از الگوی دوم شود.
محدوده حمایتیای که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد در حدود قیمت 173 تا 157 قرار دارد و بارها باعث شده که خریداران این سهم در این سطح فعال شوند و خریدهای حمایتی خود را انجام دهند. در نتیجه این سطح از اعتبار بالایی برخوردار بوده و همچنان میتوان انتظار داشت که خریداران بیشتری در باکسی که در تصویر تحلیل تکنیکال وبصادر شماره 14 ترسیم شده است وارد عمل شده و خریدهای بیشتری انجام دهند.
قابل ذکر است که الگوی دوم از ساختار ترکیبیای که در روند نزولی سهم بانک صادرات شکل خواهد گرفت، به احتمال قوی میتواند یک الگوی فلت یا یکی از انواع مثلثهای خنثی یا انقباضی با هر نوع تناوبی باشد. همچنین جهت الگوی مثلث نیز میتواند جاری، غیرعادی و یا افقی باشد. اما در تصویر زیر فقط به رسم الگوی فلت بسنده شده است.
پس از پایان یافتن الگوی دوم در قالب هرکدام از الگوهای ذکر شده میتوان انتظار داشت که روند نزولی این سهم به پایان برسد و یک موج صعودی قوی در این سهم ایجاد گردد که دو هدف 320 و 500 تومان را دنبال خواهد کرد. البته در وحله اول باید رسیدن به هدف اول را مدنظر قرار داد و پس از آن شرایط سنجیده شود تا مشخص شود که قیمت توانایی رسیدن به هدف دوم را دارد یا خیر. همچنین این امکان نیز وجود دارد که قیمت پس از رسیدن به حدود تارگت اول مدتی را به استراحت بپردازد و پس از آن نیز به هدف دوم برسد و یا حتی از آن فراتر نیز برود که در آپدیتهای بعدی تحلیل این سهم به آن خواهیم پرداخت.
سناریوی دوم :
سناریوی دیگری که میتوان در حال حاضر برای چارت بانک صادرات در نظر گرفت وقوع یک الگوی سیمتریکال به جای الگوی ترکیبی است که البته این سناریو از سناریوی قبل اعتبار کمتری دارد چرا که معمولاً یک الگوی سیمتریکال به شکل موزون و در قالب یک کانال موازی ایجاد خواهد شد اما به شکل نادر نیز دیده شده است که این الگو در ابتدا ساختار یک دیامتریک را تقلید کرده باشد لذا بهتر است این سناریو را نیز مدنظر قرار داد.
بر اساس این سناریو باید اصلاحی که در سناریوی قبل X موج در نظر گرفته شده بود را موج H از الگوی سیمتریکال در نظر گرفت و موج نزولی آخر چارت را آخرین موج از الگوی سیمتریکال در نظر گرفت با عنوان موج I. در این شرایط باکسی که در تصویر تحلیل تکنیکال وبصادر شماره 14 رسم شده است میتواند محل خاتمه الگوی سیمتریکال باشد و پس از آن با توجه به زمان زیاد صرف شده توسط اصلاح میتوان به پایان یافتن روند نزولی و وقوع یک موج صعودی قوی امیدوار بود که اهداف آن مشابه اهداف سناریوی اول است.
به عبارت دیگر اگر این سناریو به وقوع بپیوندد پس از پایان یافتن روند نزولی در قالب الگوی سیمتریکال میتوان انتظار داشت که یک موج صعودی قوی در این سهم ایجاد گردد که دو هدف 320 و 500 تومان را دنبال خواهد کرد. البته مشابه سناریوی اول باید در وحله اول رسیدن به هدف اول را مدنظر قرار داد و پس از آن شرایط سنجیده شود تا مشخص شود که قیمت توانایی رسیدن به هدف دوم را دارد یا خیر. همچنین این امکان نیز وجود دارد که قیمت پس از رسیدن به حدود تارگت اول مدتی را به استراحت بپردازد و پس از آن نیز به هدف دوم برسد و یا حتی از آن فراتر نیز برود که در آپدیتهای بعدی تحلیل این سهم به آن خواهیم پرداخت.
نفوذ قیمت به زیر سطح حمایتی :
هر دو سناریویی که مطرح شد بر این فرض استوار شدهاند که سطح حمایتیِ واقع شده در قیمت 173 تا 157 تومان میتواند باعث افزایش خرید سهام این بانک توسط فعالان بازار سرمایه شود که در نتیجه آن با مشاهده تریگر مناسب میتوان انتظار برگشت قیمت از این سطح را داشت اما توجه شود که اگر در حدود این سطح علائم پایان شاخه نزولی آخر چارت مشاهده نشود قیمت میتواند به زیر سطح حمایتی رفته و الگوی دوم از ساختار ترکیبی که در سناریوی اول تشریح شده است را در زیر این سطح ایجاد کند. همچنین موج I از الگوی سیمتریکال که در سناریوی دوم مطرح شده است نیز میتواند در زیر این سطح به پایان برسد.
بنابراین ضروری است که سهامداران محترم واکنش قیمت به سطح حمایتی ذکر شده را با دقت رصد کنند و شرایط احتمالی قیمت را نسبت به این واکنش مدنظر قرار دهند. در این تحلیل نیز سعی شده است که انواع حالاتی که ممکن است در این سهم اتفاق بیفتد را به ترتیب احتمال وقوع تشریح کنیم.
امیدواریم تحلیل تکنیکال وبصادر شماره 14 مفید واقع شود.
سلام استاد و تشکر بابت زحماتتون
با توجه به نزدیک شدن قیمت به 157 و اینکه فعلا علائمی از برگشت هم مشاهده نشده نظرتون نگهداری سهمه یا فروش و یا کم کردن میانگین؟
ضمنا اگر دیدگاهتون رو در مورد روند پیش روی کلیت بازار بفرمایین ممنون میشم.
سلام خواهش میکنم. در این قیمتها باید دید که چه اتفاقی رخ میدهد. به احتمال قوی قیمت سطح حمایتی فعلی را چندبار تست خواهد کرد تا مشخص شود که میتواند بالای این سطح تثبیت شود یا خیر. در صورت تثبیت قیمت و وقوع تریگر مناسب میتوان اقدام به خرید کرد. خیلی از سهمهای بازار هم تقریباً به سطوح مهمی رسیدهاند و میتوانند تغییر روند دهند و وارد یک فاز صعودی شوند.