با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو. با تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 به روش نئوویو در خدمت شما هستیم تا آخرین وضعیت شاخص را از منظر روش نئوویو مورد بررسی قرار دهیم و همچنین بررسیای بر وضعیت بلندمدت این نمودار داشته باشیم.
قبل از تشریح تحلیل جدید شاخص کل نیز این توضیح لازم است که از زمان ورود بازار بورس ایران به اصلاح در سال ۱۳۹۹ تاکنون وضعیت شاخص کل را در تحلیلهای شماره 34 تا 40 (تحلیل 36 تا 40 در پست تحلیل شماره 36 ارائه شد) بر اساس سناریویی دنبال کردیم که تا اینجا به خوبی توانست نقشه راه مناسبی برای شناسایی صحیح جهت مارکت باشد.
اما با توجه به وضعیت اقتصادی و عقبماندگی بازار بورس ایران از ارزش دلاری آن اینطور برداشت میشود که سناریوی قبلی نمیتواند بیش از این راهنمای دقیقی برای ما باشد چرا که برای تکمیل آن سناریو یک اصلاح زمانگیر نیاز خواهد بود که باید از همین حدود شروع شود اما بعید به نظر میرسد، لذا ناگزیر شدیم که به دنبال سناریویی دیگر باشیم که با واقعیات اقتصادی حال حاضر همخوانی بیشتری داشته باشد و البته با چارت شاخص کل هم وزن و چارت شاخص کل فرابورس که در پستهای بعدی به آنها خواهیم پرداخت نیز مطابقت داشته باشد. با ما همراه باشید.
شرح تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 :
تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 به روش نئوویو را در دو بخش بلند مدت و کوتاه مدت تقدیم نگاه شما عزیزان خواهیم کرد، ابتدا اجازه دهید که به بررسی وضعیت بلند مدت شاخص کل بپردازیم.
وضعیت بلندمدت شاخص کل بورس ایران :
برای شاخص کل بورس ایران میتوان در بلندمدت یکی دو سناریوی مختلف را در نظر گرفت که طبق بررسیهای به عمل آمده محتملترین سناریو این است که روند صعودی این نمودار به صورت یک ترکیب دوگانه درآمده باشد که الگوی اول این ترکیب یک دیامتریک است و اصلاحی که در اواخر سال ۱۳۹۲ تا اواسط سال ۱۳۹۶ به طول انجامید نیز در جایگاه یک (X) موج باشد.
بنابراین روند صعودی بعدی نیز موج (A) از الگوی دومی است که درون ترکیب بلندمدت نمودار شاخص کل رخ داده است و اصلاحی که از اواسط سال ۱۳۹۹ شروع شده است نیز موج (B) از الگوی دوم میباشد که به نظر میرسد در آبان ماه سال ۱۴۰۱ به پایان رسیده باشد. این سناریو را میتوانید در تصویر زیر که تحلیل بلندمدت از تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 میباشد مشاهده کنید :
بر اساس این تحلیل بلندمدت انتظار میرود که پس از اتمام اصلاح (B) شاخص کل بتواند حداقل به 50 تا 62 درصد از صعودی که در موج (A) انجام داده است دست یابد که برابر با محدوده 5800000 تا 8400000 واحد خواهد بود و مدت زمان احتمالی برای رسیدن شاخص به این محدوده میتواند در حدود یک الی یک سال و نیم آینده باشد.
همچنین در این محدوده باید ساختار امواج بررسی شود تا مشخص شود که موج (C) که الان در آن هستیم به پایان رسیده است یا امکان صعود بیشتر نیز فراهم خواهد بود. از طرفی با توجه به مدت زمان موج (B) نسبت به موج (A) میتوان احتمال داد که الگوی دوم از ترکیب بلندمدت نیز یک دیامتریک یا ایزومتریک باشد.
وضعیت کوتاه مدت شاخص کل بورس ایران :
وقتی نمودار شاخص کل را با نمودار شاخص کل هم وزن، شاخص قیمت هم وزن و یا نمودار شاخص کل فرابورس مطابقت میدهیم به نظر میرسد که راهی نیست جز این که اصلاح شاخص کل را که از اواسط سال ۱۳۹۹ شروع شده بود در آبان ماه ۱۴۰۱ پایان یافته تلقی کنیم. به عنوان مثال در نمودار شاخص قیمت هم وزن که قبلاً تحلیل آن ارائه شده است میتوان یک دیامتریک برای اصلاح مذکور در نظر گرفت که با توجه به صعود اخیر در این نمودار، الان مسلماً مشخص است که این اصلاح به پایان رسیده است و در حرکت پسا دیامتریک قرار داریم پس شاخص کل را هم میتوان در فاز پسا اصلاح دانست.
از طرف دیگر وقتی به نمودار سهام شاخصساز مانند فولاد، فملی، فارس، وبملت یا وبصادر و … نگاهی بیندازیم صعود اخیر این نمودارها موید پایان یافتن اصلاح بازار میباشند، پس از این طریق نیز میتوان نتیجهگیری کرد که به احتمال قوی اصلاح شاخص کل نیز به پایان رسیده است.
لذا تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 در کوتاه مدت را میتوانید بر اساس تفاسیر فوق به شکل زیر مشاهده نمایید :
بر اساس تحلیل فوق میتوان اصلاح شاخص کل را با اغماضهای اندک، یک فلت در نظر گرفت که نقطه شروع آن با فلش قرمز رنگ مشخص شده است و نقطه پایانی آن را نیز میتوانید در محل لیبل (C) آبی رنگ مشاهده کنید. در این الگوی فلت، موج (B) نیز یک الگوی فلت میباشد.
بر این اساس صعود بعدی را میتوان یک دیامتریک الماسی زیگزاگی در نظر گرفت که موج G کشیده دارد اما در حال حاضر نشانههایی در اسیلاتور RSI در حال پدیدار شدن است که نشان میدهد مومنتوم صعود شاخص مقداری کاهش یافته است. از طرف دیگر، اگر محدوده اصلاح شاخص را با کانالبندی محصور کنیم سقف کانال در حدود 2600000 تا 2750000 واحد خواهد بود که یک مقاومت مهم از بعد کانالبندی و اعداد رند بر سر راه شاخص میباشد.
لذا با توجه به کاهش مومنتوم حرکت شاخص و صعود بیوقفه تا اینجا، میتوان انتظار داشت که طبق تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41، شاخص کل در برخورد با محدوده سقف کانال وارد یک اصلاح شود و یا این که با شکستن محدوده سقف کانال وارد یک اصلاح در قالب پولبک به سقف کانال شود و پس از آن به ادامه صعود بپردازد.
این اصلاح با توجه به تب بالای خرید احتمالاً در جایگاه موج X خواهد بود و اصلاحی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار واحدی را رقم خواهد زد اما اگر بیش از این عمق پیدا کند و زمان آن از زمان اصلاحهایی که درون الگوی دیامتریک رخ داده است بیشتر شود در آنصورت باید آن را موج B از روند صعودی در نظر گرفت و دیامتریک ایجاد شده را موج A دانست. در هر صورت بهتر است صبر کنیم تا در نمودار نشانههای کافی برای این موارد پدیدار شود.
امیدواریم که تحلیل تکنیکال شاخص کل شماره 41 به روش نئوویو مفید واقع شود.
با عرض سلام و احترام استاد شرایط بازار کمی مبهم شده و میخواستم نظر شمارو بدونم راجب وضعیت شاخص کل در بسیاری از سهم ها اصلاح بصورت ترکیبی دوگانه درآمده و در برخی دیگر مانند تحلیل برکت شما ،اصلاح بشکل دیامتریک درآمده که در دوحالت هم یک بالای ضعیف و یک پایین دیگر لازم است تا حرکت صعودی بعد شروع شود .اما این ها درصورتی امکان پذیر است که در شاخص کل هم رانش پس از دیامتریک را ایکس موج در نظر بگیریم که در نظرات دیدم شما این را رد کردید و با توجه به زمان حرکاته پس از… ادامه نوشته »
سلام زنده باشید
یکی از حالاتی که میتوان برای اصلاح شاخص در نظر گرفت حالتی شبیه به تحلیل سهم برکت است. در این حالت میتوان انتظارات صعودی از شاخص کل داشت.
سلام جناب رحیمی وقت بخیر
اصلاح فعلی بیشتر از انتظار بود نظرتون چیه کی وارد فاز صعود میشیم؟
سلام وقت بخیر
چیزی که تا الان متوجه شدهایم این است که احتمالا تا آذرماه اصلاح ادامه خواهد داشت.
سلام جناب رحیمی عزیز
با توجه به کندل های خوبی که شاخص کل زده احتمال تشکیل x موج هست یا احتمال شکست محدوده ۲۳۰۰الی۲۳۵۰وجود داره؟
سلام زنده باشید، خیر احتمال تشکیل X موج نیست و این موج صعودی اصلا مانند X موج رفتار نکرده است. محدوده ذکر شده هم انشاالله شکسته خواهد شد.
با عرض سلام خدمت استاد گرامی
استاد باتوجه به نزول 50 هزار واحدی ای که بعد از آپدیت هفته گذشته شما از شاخص کل رخ داده میتوان گفت f حتما تمام شده و در g هستیم؟
سلام زنده باشید. بله احتمال این که الان در موج G از دیامتریک باشیم خیلی بیشتر از حالت دیگر است.
سلام جناب رحیمی موج قبل که دیا گرفتین نباید پسا تو زمان کمتر پاس میکرد یا g رو کامل برمیگشت ؟؟
سلام، چون موج g دیامتریک کشیدهترین موج الگو است بازگشت 62 درصد آن برای پاس شدن پسا کفایت میکند.
با سلام و وقت بخیر ، به نظر میرسه در تحلیل کوتاه مدت شاخص کل موج g از نظر قیمتی بیش از 161.8% موج e است . آیا این موضوع باعث رد شدن دیامتریک نمیشود؟
سلام وقت بخیر
قوانینی از این دست بیشتر حکم خط راهنما را دارند. به عبارت دیگر جزو قوانین بسیار ضروری و مهم نیستند و اگر در چارت اتفاق نیفتاده باشند به تنهایی باعث ابطال شمارش نمیشوند.
سلام جناب رحیمی وقت بخیر
بعد اتمام موج فعلی اصلاحی که از لحاظ الیوت موج 4هستیم موج 5صعودی به نظر شما رگولار<معمولی> هست یا اکستند و اهداف موج5 تا چه محدوده ای میتونه باشه ؟بعد از اتمام موج 5بنظر اصلاح سنگین در پیش داریم درسته بنظر شما؟
سلام وقت بخیر
تحلیل بلندمدت و میان مدت شاخص کل در همین صفحه ارائه شده است و تحلیل کوتاه مدت نیز اخیرا در کانال تلگرام قرار گرفته است. با توجه به تحلیلهای ارائه شده بعید میدانم ریزش سنگینی در کار باشد تا زمانی که شاخص به هدف بلندمدت خود برسد.