نئوویو چیست؟ آشنایی کامل با روش تحلیلی نئوویو

تکامل یک روش

7k
بازدید

در این پست می کوشیم تا به این سوال که نئوویو چیست؟ پاسخ کامل و شفاف بدهیم. نئوویو یا NEoWave به طور کلی روش تکامل یافته الیوت و یک فرایند منطقی ، عینی ، علمی و گام به گام برای تجزیه و تحلیل امواج است که توسط شخصی به نام گلن نیلی از کشور آمریکا ارائه شده است. قبلاً در مقاله‌ی دیگری به معرفی آقای گلن نیلی ، بنیان گذار روش نئوویو پرداخته ایم که می توانید با کلیک بر لینک درج شده به آن مقاله دسترسی پیدا کنید و این شخص را به شکلی کامل تر بشناسید.

معنی نئوویو چیست؟

واژه NEoWave برگرفته از چند واژه Neely Extensions of Wave Theory به معنای الحاقات یا پیوست های نیلی به تئوری موجی می باشد. معنی همین جمله می تواند پاسخی برای این سوال که نئوویو چیست باشد! دلیل این نامگذاری این است که آقای گلن نیلی معتقد است که چون روش موج شماری را از ابتدا ابداع نکرده است و پایه و اساس این روش همان روش الیوت می باشد و او فقط آن را گسترش داده است نمی تواند نام روش خود را به طور مجزایی از روش Elliot Wave یا الیوت ویو انتخاب کند و همانطور که گفته شد نام روش را NEoWave قرار داده است که کلمه اختصار یافته Neely Extensions of Wave Theory می باشد که در معنا به ایده اصلی یعنی الیوت اشاره می کند. قابل ذکر است که با توجه به ساختار این جمله باید سه حرف N و E و W در کلمه NEoWave به صورت بزرگ نوشته شود.

پس این موضوع توضیح می دهد که روش نئوویو ، روشی مجزا نسبت به الیوت ویو نیست بلکه روش تکامل یافته آن می باشد و نباید این دو را جدا از هم دانست ، هرچند که این تکامل آنقدر زیاد است که موج شماری های انجام شده با این روش اکثر اوقات هیچ شباهت معناداری با شمارش‌های الیوتی ندارد و اگر یک چارت یکسان را به یک الیوتیسین و نئوتیسین بدهید ممکن است که خروجی تحلیل ها بسیار متفاوت از یکدیگر باشد و این موضوع بسیاری از افراد را به خطا می اندازد تا جایی که فکر می کنند نئوویو روشی مجزا بوده و هیچ ارتباطی به الیوت ندارد.

تصویر زیر می تواند میزان تکامل روش نئوویو توسط آقای گلن نیلی را نسبت به ایده اصلی که روش الیوت می باشد نشان دهد.

تصویر تفاوت نئوویو و الیوت در میزان تکامل در مقاله نئوویو چیست؟
تفاوت الیوت و نئوویو در میزان تکامل

پس تا اینجا مشخص شد که نئوویو روش تکامل یافته همان الیوت است که توسط گلن نیلی ، مشاور و سرمایه گذار بازارهای سرمایه اهل کشور آمریکا ارائه شده است.

چگونگی پیدایش نئوویو و ارائه آن توسط نیلی

گلن نیلی در مورد این که نئوویو چیست و چگونه از الیوت به نئوویو رسیده است و چه مسیری را در این زمینه طی کرده است می گوید :

من در شرکت نفت کار می‌کردم که به بازارهای مالی علاقمند شدم و شروع به خواندن کتابهایی در این زمینه کردم. در این بین به کتابی برخوردم که در آن روشهای مختلفی از تحلیل تکنیکال چارت‌ها شرح داده شده بود و الیوت نیز یکی از این روشها بود. وقتی شروع به خواندن بخش مربوط به الیوت کردم بلافاصله در ذهن خود گفتم این روش همان کلید بازار است که به دنبال آن بودم زیرا پس از دو سال مطالعه در زمینه بازارهای مالی بالاخره به روشی رسیده بودم که می توانست حرکت امواج قیمت را تشریح کند و به شکلی چند بعدی تمام مفاهیمی که یاد گرفته بودم را در بر می گرفت. از طرفی این روش در ارتباط با روانشناسی انسانها بود و توضیح می‌داد که چرا بازارها در مقیاس‌های بزرگ و کوچک بالا و پایین می روند. می توانستم بگویم این نظریه تصادفی بودن حرکات بازارها را معنا می کند.

بنابراین جرقه اصلی از آنجا زده شد و گلن نیلی هر کتابی را که در زمینه الیوت یافت می شد جمع آوری کرده و مطالعه می کرد. پس از مدتی با مطالعه اکثر منابعی که در این زمینه وجود داشت به مهارت خوبی در الیوت دست یافت اما متوجه شده بود که این تئوری نواقص زیادی هم دارد که هیچ کس به آن نپرداخته است مانند این که تحلیل را باید از کجا شروع کرد؟ روی چه بازارهایی باید کار کرد و …

از طرفی با کسب مهارت در الیوت ، رفته رفته درخواست‌های زیادی برای تدریس این روش به او داده شد و همین موضوع باعث شده بود که سوالات زیادی از وی در مورد برخی موارد مبهم پرسیده شود که در نتیجه نیلی را بر آن داشت تا به دنبال پاسخ مناسبی برای این سوالات باشد. مجبور شدن به تفکر عمیق در خصوص زوایای مبهم و یافتن راه حل هایی که با پشتوانه علمی و منطق بوده و برای مشتریان نیز قابل فهم باشد سبب شد تا نیلی راه کارها و قوانینی را ابداع کند که موجب توسعه منطقی روش تحلیلی الیوت شود و آنچه که امروز به عنوان نئوویو از آن یاد می شود را شکل دهد. نیلی در این زمینه می گوید :

با گذشت زمان و تفکر عمیق برای یافتن راه حل هایی مناسب جهت پاسخ دهی به سوالات مشتریانم ، رفته رفته متوجه شدم که کل فرایند تحلیل موجی در ذهن من به یک فرایند متوالی و ساختار یافته تبدیل شده است. پس در طول سالها کم کم ایده‌هایم را با هم ادغام کردم. من حداقل پنج سال و یا شاید هفت سال صرف مطالعه ، تفکر ، تدریس و تحلیل و ترید کردم. این فعالیت‌ها وقتی بسیار مفید بودند که فهمیدم من یک فرایند عینی تجزیه و تحلیل ایجاد کرده ام که قبلاً هرگز ایجاد نشده بود و می توانم کتابی در این زمینه بنویسم که نامش شد استادی در امواج الیوت.

شما می توانید نسخه انگلیسی و فارسی این کتاب را در این پست دانلود کنید.

کتاب استادی در امواج الیوت که به عنوان رفرنس اولیه روش نئوویو محسوب می شود.
کتاب استادی در امواج الیوت

نیلی برای نوشتن کتاب خود اولین کاری که کرد این بود که همه آن اطلاعاتی که در زمینه موج شماری بدست آورده بود را سازماندهی کرد. مفاهیم فلسفی در فصل 1 کتاب شرح داده شده است ، رسم داده ها فصل 2 است. مراحل شروع تجزیه و تحلیل داده‌ها در فصل 3 و سپس مقیاس بندی داده‌ها در فصل 4 است. در فصل 5 به مفاهیم نظریه موجی می پردازد ، سپس در فصل 6 در مورد چگونگی تأیید الگوها صحبت می کند و … .

از فصل 6 به بعد قوانین و ملحقات نیلی پررنگ‌تر شده و قدم‌های بزرگی فراتر از الیوت برمیدارد ، به طوری که وقتی نیلی نسخه مقدماتی از کتاب خود را به چند نفر نشان می دهد آنها می گویند که خوب است نام کتاب خود را Neely Wave قرار دهد اما مورد قبول نیلی واقع نمی‌شود. نیلی در این باره می‌گوید :

وقتی کتابم را نوشتم ، نمی‌دانستم که بنیان NEo Wave را می‌گذارم. نسخه‌ی مقدماتی را به چندین نفر نشان دادم و همه با من صحبت کردند که آن را Neely Wave بنامم. با این حال من در مورد Neely Wave احساس بسیار ناخوشایندی داشتم ، زیرا نظریه اصلی را ایجاد نکرده بودم و احساس می‌کردم که فقط مفاهیمی را به آن اضافه کرده‌ام. این مانند این است که ریاضی را نیلی ریاضی بخوانید فقط به این دلیل که ممکن است ریاضیات را به سطح جدیدی از جمله جبر یا مثلثات رسانیده باشم. اما هنوز ریاضی است ، فقط مفاهیم و جزئیات اضافی برای کنار آمدن با شرایط پیچیده تر به آن اضافه شده است.

در نهایت نیلی محلقات خود را با همین عنوان یعنی Neely Extensions of Wave Theory در کتاب مطرح می‌کند که بعدها به اختصار NEoWave نام گرفت و روز به روز گسترده تر شد. حتی امروزه نیز هرچند وقت یک بار همچنان مفاهیم اندکی به این روش اضافه می شود.

خصوصیات نئوویو چیست :

حال که متوجه شدید نئوویو چیست بهتر است که مقداری با خصوصیات آن هم آشنا شوید. به طور کلی می توان گفت که نئوویو یک فرایند گام به گام و دقیق برای تجزیه و تحلیل امواج قیمت و ارائه پیش بینی بر اساس این تجزیه و تحلیل می باشد. نئوویو کمک می کند تا فرایند موج شماری با ترتیبی خاص انجام شود تا منطقی ، عینی و قابل فهم باشد.

در نئوویو شاهد تکامل چشمگیری در قوانین موج شماری هستیم و به بسیاری از سوالات مبهم که در روش الیوت به طور فراوان وجود داشت پاسخ کامل داده شده است. توسط روش نئوویو در می‌یابیم که :

  • از چه چارتی برای موج شماری استفاده کنیم.
  • شمارش امواج را از چه نقطه ای آغاز کنیم.
  • چگونه الگوها را شناسایی و تفکیک کنیم.
  • چگونه هر الگو را به طور کامل بررسی کنیم تا از صحت آن مطمئن شویم.
  • چگونه الگوها را تجمیع کرده و به یک دید جامع از چارت دست پیدا کنیم.
  • چگونه بر اساس تحلیل انجام شده مارکت را پیش بینی کنیم.
  • پس از موج شماری به دنبال چه شرایطی جهت تایید شمارش باشیم.
  • چگونه اکتیو تریدینگ کنیم
  • و …

نئوویو برای تحلیل چه بازارهایی مناسب است؟

روش نئوویو برای اغلب بازارهای امروزی کاربرد دارد و می توان برای تجزیه و تحلیل این بازارها از آن بهره برد اما همانطور که در پاسخ به سوال نئوویو چیست هم توضیح داده شد و برای درک عمیق و بهتر موضوع لازم به ذکر است که روش الیوت و نئوویو بر پایه روانشناسی جمعی انسانها بنا شده اند بنابراین این روشها باید در بازارهایی مورد استفاده قرار گیرد که دو فاکتور اساسی در آنها وجود داشته باشد :

  1. ساخته دست انسانها باشد.
  2. عمر ماندگار داشته باشد.

این فاکتورها در اکثر بازارهای مالی امروزی مانند بازار بورس ، بازار فارکس ، رمز ارزها ، بازار آتی و … یافت می شود اما در مقابل محصولات کشاورزی که ساخته طبیعت هستند و عمر آنها فصلی است نمی توانند گزینه‌ی خوبی برای تحلیل به روش الیوت یا نئوویو باشند. البته اگر بازار مورد نظر شما محصولی باشد که دارای بازاری ساختار یافته و با مشارکت عمومی بالا باشد و عمر فصلی نداشته باشد باز هم می توان از روش نئوویو برای تحلیل آن بهره برد.

ابعاد مورد تحلیل در نئوویو چیست ؟

روش نئوویو روشی بسیار کامل و جامع در زمینه تحلیل چارت قیمت محسوب می شود و به جرات می توان گفت که در حال حاضر کامل ترین روش تحلیلی در دنیا محسوب می شود. با این روش می توان هر چارتی را در ابعاد زیر بررسی کرد:

  • بعد الگویی
  • بعد قیمت
  • بعد زمان
  • بعد مومنتوم
  • بعد حجم

پرواضح است که تمامی ابعاد یک چارت توسط روش نئوویو مورد بررسی قرار می گیرد و کمتر روشی را می توان یافت که به تحلیلگر این قدرت را بدهد که در تمام ابعاد ، یک چارت را بررسی کند و به همین دلیل است که می توان از روش نئوویو به عنوان یک روش مادر و تکامل یافته یاد کرد که شما را قادر می سازد که در اغلب اوقات یک چارت را به طور کامل تحلیل کرده و از موقعیت قیمت آگاه شوید و پس از آن به پیش بینی جهت مارکت اقدام کنید که مزیت بزرگی برای کاهش ریسک معاملات و مدیریت سرمایه محسوب می شود.

در واقع نئوویو از هزاران قانون در ابعاد مختلف تشکیل شده است که باعث می شود تحلیلی که با این روش انجام می شود یک تحلیل همه جانبه در تمامی ابعاد یک چارت باشد و این موضوع باعث به وجود آمدن اشراف بسیار کامل و دقیقی نسبت به چارت می شود که در نوع خود بی نظیر است.

چگونه نئوویو را بیاموزید ؟

رفرنس اولیه برای یادگیری روش نئوویو همان کتاب آقای نیلی با عنوان استادی در امواج الیوت است که پیشتر نیز در مورد آن توضیح دادیم اما موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که این کتاب در سال 1990 به چاپ رسیده است پس طبیعی است که مطالب آن با توجه به پیشرفت هایی که در نئوویو صورت گرفته است کامل نباشد. به عنوان مثال در این کتاب هیچ اثری از الگوهای نئوویو مانند مثلث خنثی، دیامتریک و … نیست. بنابراین به عنوان بنیان گذار روش نئوویو در ایران می توانیم پکیج صفر تا صد نئوویو را به شما معرفی کنیم که شامل تمامی مطالب روش نئوویو به علاوه یافته های خودمان می باشد که مسیر را برای یادگیری شما کاملاً هموار می کند. از طرفی با تهیه این پکیج از پشتیبانی این انستیتو نیز بهرمند خواهید بود و بروزرسانی های این روش را نیز همواره دریافت خواهید کرد.

چالش یادگیری نئوویو چیست ؟

با وجود تمام مزایایی که یادگیری نئوویو به دنبال خواهد داشت و در مقاله نئوویو چیست برای شما به طور کامل شرح داده شد یک چالش اساسی در یادگیری نئوویو وجود دارد و آن هم طولانی بودن فرایند یادگیری این روش است. این طولانی بودن به دلیل حجم بالای مطالب در این روش می باشد نه بخاطر سختی آن. متاسفانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی مشاهده می شود که اغلب افراد از صبر و حوصله کافی برای مطالعه برخوردار نیستند و این موضوع لطمه بزرگی به زندگی آنها وارد کرده است. اما اگر اهل برنامه ریزی برای زندگی خود هستید می توانید با یک برنامه ریزی 6 ماهه با ما همراه باشید تا این روش جامع را بیاموزید و از مزایای بی نظیر آن بهرمند شوید. قطعاً موفقیت از آن کسی خواهد بود که با چالش ها روبرو شود و از آنها بگذرد.

خب در این مقاله با عنوان نئوویو چیست سعی شد که به طور مفید شما را با روش نئوویو آشنا کنیم و چگونگی پیدایش آن را توضیح دهیم و خصوصیات آن را شرح دهیم. امیدواریم که مفید واقع شده باشد.

اطلاع از
8 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده تمام نظرات
مهدی رجبی

سلام. ایا برای یادگیری این دوره و روش حتما باید قبلا دوره الیوت کلاسیک رو دیده باشیم و یا اینکه میشه به یکباره با این روش شروع کرد؟ و سوال دوم اینکه پیش نیاز شروع این دوره چیست ؟

عباسعلی نوروزی

خداااااقوت

عاااالی

S.hasan.javid

سلام استاد
روزتون بخیر
امیدوارم سالم و سلامت باشید
آیا در تالار ، تاپیکی در مورد جلسه آخر پکیج نئوویو هست و اگر هست لطفا راهنمایی بفرمایید . منظورم روش ats هست . نتونستم پیداش کنم .
متشکرم

آخرین ویرایش 2 سال قبل توسط S.hasan.javid
S.hasan.javid

با سپاس از شما استاد عزیزم ترکیب روش ats با پرایس اکشن حتما نتیجه خوبی خواهد داشت ولی منبع مطالعه پرایس اکشن به نظر شما چیه و آیا خوده شما تصمیمی به آموزش پرایس دارید ؟ استفاده از نئوویو در رمز ارزها برای بنده بسیار سخته و مجبورم نئوویو رو برای بورس ایران و پرایس اکشن و ATS رو برای رمزارزها استفاده کنم. و اینکه استاد آیا تحلیل نئوویو رمزارزها در تریدینگ ویو با توجه به عدم دسترسی به کش دیتا تا چه اندازه قابل قبوله ؟ یا سعی کنم رسم دستی کش دیتا رو یاد بگیرم ؟ در ضمن…  ادامه نوشته »

مشاهده دیگر مطالب

See other content