گلن نیلی Glenn Neely | بنیان گذار سبک موج شماری نئوویو

از الیوت تا نئوویو

15.9k
بازدید

از آنجایی که آقای گلن نیلی Glenn Neely به عنوان ابداع کننده سبک موج شماری نئوویو NEoWave تا کنون به درستی به تحلیل گران و تریدرهای ایرانی معرفی نشده است، در این نوشته کوشیده ایم تا شما را اندکی با این نابغه بزرگ و پر تلاش آشنا کنیم. اما قبل از آن اجازه دهید تا به مقدمه ای در این خصوص بپردازیم.

تئوری امواج الیوت حدود یک قرن پیش توسط آقای رالف نلسون الیوت به دنیای سرمایه گذاری در بورس و بازار کالا معرفی شد. آقای رالف نلسون الیوت در همان سالهای آغازینِ معرفی این تئوری دستاوردهای چشم گیری داشت. پس از فوت ایشان و در طی سالیان متمادی این تئوری توسط برخی اشخاص تا حدودی گسترش یافت که از بزرگترین آن ها می توان رابرت پرچر را نام برد. پرچر این روش تحلیلی را احیا کرد و مقدار کمی نیز آنرا گسترش داد. اما در آغاز دهه ۸۰ میلادی، شخصی به نام گلن نیلی با این تئوری آشنا شد و پس از مدتی با کم و کاستی های بسیاری در تئوری الیوت رو به رو شد و در پی گسترش و تکمیل این تئوری بر آمد و سبکی کامل تر و بسیار قوی تر طراحی کرد که نامش را نئوویو NEoWave گذاشت.

گلن نیلی Glenn Neely :

گلن نیلی در اویل دهه ی ۸۰ میلادی، زمانی که در شرکت نفت کار می کرد با بازار بورس آمریکا آشنا شد، پس از آشنایی با این بازار او علاقمند به یادگیری بیشتر در این زمینه شد و کتاب های زیادی در این باره خواند، اما طبق گفته او به طور خاصی مشتاق روش های تحلیلی مطرح شده برای تحلیل بازار بورس نشده بود. او همچنین شروع به مطالعه ی بازار کالا و روش های مطرح شده در آن زمان در خصوص معامله در بازار کالا کرد و به معامله در این بازار علاقمند شد. اولین تجربه واقعی او از معامله در بازار کالا همزمان بود با استفاده از سیستم معامله ی گران قیمتی که خریداری کرده بود. گلن نیلی در این خصوص می‌گوید :

“من چندین هزار دلار بابت سیستم های معامله گریِ جادویی پرداختم اما بی فایده بود.”

تصویر گلن نیلی
Glenn Neely

اولین درس نیلی این است که مهم نیست شما چه مقدار پول برای سیستم معامله گری خرج کنید، این موفقیت شما را تضمین نخواهد کرد. تنها چیزی که موفقیت یک معامله گر را تضمین خواهد کرد تلاش و پشتکار برای دست یابی به اشرافی قوی به نحوه رفتار مارکت ها و کنترل احساسات فردی است. نیلی به آموزش فردی خود در این زمینه ادامه داد و مطالعه و تحقیق فشرده زیادی بر روی بازارهای مالی انجام داد. او در این باره می گوید:

“در طول سالهایی که چیزهای مختلفی مطالعه کردم متوجه شدم که معامله گری در بازارهای مالی واقعاً سخت تر از تصوری است که در ابتدا داشتم.”

او به مطالعات خود ادامه داد و زمانی که توصیفی کوتاه از امواج الیوت خواند همه چیز به صورت یک تصویر واضح برایش روشن شد و نیلی را مجذوب کرد.

نظر گلن نیلی در مورد الیوت :

نظریه امواج الیوت سنتی بر طبق کتاب آقای جان مورفی John Morphy به نام “Technical analysis of Futures” بیان میکند که مارکت ها به صورت پنج موجی بالا و پایین می روند (سه تا به سمت بالا و یا سه تا به سمت پایین با دو اصلاح در میان آنها). گلن نیلی Glenn Neely در رابطه با مطالعه امواج الیوت می گوید :

“من شروع کردم به خواندن هر چیزی که در مورد امواج الیوت به آن بر میخوردم اما متوجه شدم که هنوز چیزهای بسیاری ناگفته باقی مانده است.”

نیلی پس از مطالعه منابع موجود از الیوت در آن زمان به تحلیل و معامله با روش الیوت در بازارهای سهام و کالا پرداخت. او پس از ارزیابی نتیجه‌ی معاملات خود به سبک الیوت به توصیف مشکلات الیوت می‌پردازد و می‌گوید:

“با امواج الیوت راه های بسیار زیادی برای توصیف یک موقعیت موجی وجود دارد، این عملی نخواهد بود، این وضعیت غیر علمی ست و من مطلقاً در مورد انعطاف پذیری آن راضی نبودم.”

شروع تحقیقات گلن نیلی برای توسعه الیوت :

پس از دیدن و لمس مشکلات الیوت، گلن نیلی شروع کرد به بررسی چارت‌ها و درک رفتار موجی بازارها. او دریافت که نکات و قوانین بسیاری وجود دارند که می توانند الیوت را به روشی بسیار قوی‌تر تبدیل کنند. در عین حال او قوانین را به شکلی تبیین میکرد که راه بر اعمال سلیقه‌ی تحلیل گر تا حد ممکن بسته شود. گلن نیلی در این باره می گوید :

“در حالی که به منظور عملی تر کردن الیوت بخش بزرگی از زمان من صرف گسترش قوانین و در واقع پایه گذاری تکنولوژی نئوویو میشد، عمده ی نگرانی من، تمام اوقات، بهبود فرم و حالت تجزیه و تحلیل به این روش بود، که منطقی، منظم و مستقل از تفاسیر باشد.”

نیلی تحقیقات وسیع خود را بر روی چارت های بیشماری انجام داده است. او در این راه به این نتیجه رسید که برخی چارت ها را می بایست از دایره تحقیقی خود خارج کند. چنانچه می گوید :

“شما نیاز دارید مارکت هایی را انتخاب کنید که مطابق با ضوابط معینی هستند: اولین اصل این است که، کالا قابلیت خرید و فروش داشته باشد اما بدون داشتن چرخه کامل مصرف، مانند کالاهای دائمی. کالاهایی مانند ذرت مناسب تحلیل الیوتی نخواهند بود زیرا در نهایت مصرف شده و از چرخه حذف می گردند. یا اینکه فقط به شکل مقطعی می توانید امواج الیوت را برای تحلیل این کالاها برگزینید.”

(توضیح ایران نئوویو : این سخن جناب نیلی مربوط به سالیان پیش می باشد. امروزه چارت قیمت ذرت با توجه به جهانی شدن آن به شکلی یک پارچه می باشد و از این اصل مبرا شده است.)

او با بررسی نقاط ضعف الیوت سعی بر تقویت این روش کرد. موقعیت های بی شماری را مورد بررسی قرار داد و تحقیقات گسترده‌ای بر روی صدها چارت انجام داد تا نحوه رفتار موجی چارت‌ها را درک کند و با پیش زمینه‌ای که از الیوت داشت قوانین بسیاری را در رابطه با رفتار امواج کشف کرد که بدون نقص کار میکردند. او در این باره می گوید :

“در تئوری امواج الیوت قوانین سخت و صریح به تعداد کافی وجود ندارد تا تمام موقعیت های موجی را بیان کند و سلیقه ی تحلیل گر در امر تحلیلی را به حداقل برساند. اما من در تکنولوژی نئوویو کوشیده ام تا جای ممکن قانون و منطق برای تفسیر بازار تبیین کنم تا در طول تحلیل، مارکت با روشن ترین شاخصه ها به ما بگوید که به کدام سو خواهد رفت نه اینکه ما به مارکت بگوییم به کجا باید برود!”

گلن نیلی همچنین دریافت که شالوده الیوت بر مبنای پارامترهایی کمی بنا شده است که به اندازه کافی جوابگوی نیازهای یک تحلیل قوی و همه جانبه نیستند. چنانچه می‌دانید چارت از ابعاد مختلفی همچون قیمت، زمان، الگو و مومنتوم تشکیل شده است و یک روش قوی می بایست برای تمام این ابعاد حرفی برای گفتن داشته باشد. گلن نیلی به توضیح تفاوت های بنیادی‌ و علمی‌ای که در نئوویو ایجاد کرده تا سبکی قوی تر از الیوت شود می گوید:

“اکثر بخش های امواج الیوت بر مبنای اعداد فیبوناچی و الگوهای قیمتی قرار دارد نه شاخصه های بصریِ الگوهای قیمتی‌. من کوشیدم تا نئوویو طبق اصل فیزیکِ بُرداری به این جریان به شکلی منطقی بپیوندد، قیمت و زمان و الگو توامان با هم در حال شکل دهی چارت‌ها هستند.”

معرفی کش دیتا توسط نیلی :

تصویر گلن نیلی
Glenn Neely

نیلی در ادامه تحقیقات خود دریافت که داده‌هایی که تا کنون برای ثبت معاملات پدید آمده اند به اندازه کافی برای موج شماری خوب نیستند و نمی توانند بطور کامل جریان قیمت را نشان دهند. بنابراین او دیتایی موسوم به کش دیتا Cash Data را پایه گذاری کرد که باعث می شود حرکت قیمت به شکل واضح تری نمایان شود تا تحلیل گران الیوتی بتوانند راحت تر امواج را مشاهده و درک کنند. او در این باره می گوید :

“برای اینکه تجزیه و تحلیل الیوتی درست و دقیق باشد، لازم بود دیتایی ایجاد شود که کلیه حرکات رفت و برگشتی قیمت را به وضوح نمایان کند تا در این باره نیز از تفاسیر شخصی جلوگیری شود و حرکت قیمت به عاملی شفاف و واضح تبدیل شود.”

بسیاری از معامله‌گران و تحلیل‌گرانِ امواج الیوت در تجزیه و تحلیل خود از داده‌های رایج مانند بار دیتا یا دیتای خطی استفاده می‌کنند که به سادگی جریان حرکت قیمت را نشان نخواهد داد و یا به شکلی ناقص به این امر خواهد پرداخت، خصوصاً اگر معامله گر حافظه گرافیکی خوبی نداشته باشد این داده ها حتما او را به خطا خواهند انداخت. لذا الزامی است که تحلیل گران این حوزه، کش دیتا را مبنای کار خود قرار دهند. (تا کنون کش دیتا به شکل دستی توسط نئوویو کاران رسم می شده است اما در حال حاضر اندیکاتور تولید کش دیتا برای اولین بار در جهان در این انستیتو ساخته شده است که این دیتا را بدون زحمت تولید خواهد کرد. این اندیکاتور را می توانید از فروشگاه سایت تهیه کنید.)

اهمیت روانشناسی از دیدگاه نیلی :

گلن نیلی Glenn Neely علاوه بر توسعه روش موج شماری خود، در زمینه روانشناسی نیز اصولی را برای خود تبیین کرد تا بتواند در امر معامله گری خود را توسعه دهد. او در یکی از کنفرانس های خود در زمینه اهمیت روانشناسیِ معامله گری و ارتباط آن با شیوه ی تحلیل گری عنوان می کند که :

“کلید یک معامله موفق کنترل احساسات است. ده سال طول کشید تا یاد بگیرم که چگونه کنترل احساسات را در فرایند معامله در دست گیرم. رسیدن به چنین کنترلی تنها با داشتن ایده ای قوی از رفتار مارکت ها و دانشِ اینکه چگونه میتوان ریسک را به حداقل رساند، امکان پذیر شد.”

این موضوع اهمیت روانشناسی در معامله گری را نشان می‌دهد. در واقع برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق الزامی است که بتوانید احساسات خود را در امر معامله کنترل کنید و به شواهدی که چارت نشان می دهد اکتفا کنید نه آنکه درگیر احساسات شوید و از اصول معامله گری تخطی کنید. یکی از مهم ترین جنبه های این موضوع زمانی مشخص می شود که معامله گر بر اساس احساسات حد زیان خود را به امید بازگشت قیمت گسترش می دهد و با این عمل زیان بیشتری را به خود وارد می کند.

کتاب آقای گلن نیلی :

آقای گلن نیلی Glenn Neely از سال ۱۹۸۲ بعد از رو برو شدن با نظریه امواج الیوت تا کنون، همواره به کشف راه کارهای جدیدی که به طور چشمگیری دقت و صحت آنالیزهای موجی را بهبود دهد ادامه داده است و توانایی فرد برای به کار بستن نظریه امواج در زمان واقعی مارکت را افزایش داده است. او در اواخر دهه ۸۰ میلادی (سال ۱۹۸۸)، بدنبال بیش از هشت سال تحقیق و بررسی، تمام کشفیاتِ بیشمار خود را در کتابی به نام “استادی در تئوری امواج الیوت” یا “Mastering Elliott wave” جمع آوری کرد.

این کتاب تقریبا هفتاد سال پس از کشفیات اولیه نلسون الیوت، اولین شیوه علمی، عملیِ قدم به قدم نسبت به آنالیزهای موجی ای که تا کنون کشف شده است را ارائه داد و تا کنون که حدود ۲۹ سال از اولین چاپ کتاب می گذرد نیز بی رقیب مانده است. گلن نیلی تا کنون برای نوشتن کتاب خود بسیار مورد تحسین واقع شده است و در محافل مختلف، جوایزی برای آن دریافت کرده است. در حال حاضر تمام کشفیات آقای نیلی با پشتوانه ۳۵ سال تحقیق، آموزش و معاملات در بازار، تکنیک های پیش گام و آنالیز متوالی بازار، به عنوان تکنولوژی نئوویو NEoWave نامگذاری و شناخته شده است. (کتاب نیلی را می توانید از این لینک در دو نسخه فارسی و انگلیسی دریافت کنید).

تاسیس انستیتو نئوویو :

آقای گلن نیلی Glenn Neely بنیان گذار موسسه نئوویو NEoWave Institute نیز می باشد، که این موسسه یک شرکت تحقیقاتی و مشاوره ای است که شیوه های تجزیه و تحلیلِ تکنیکی و ابتکاری را برای بازارهای مالی توسعه می دهد و هدف گیری های اقتصادی و پیش بینی احتمالی را به مشتریان خود از جمله سیاستمداران و شرکت های بزرگ سرمایه گذاری و همچنین سرمایه داران آمریکایی ارائه می دهد.

در وب سایت این موسسه می توان از سرویس های پیش بینی بازار و معامله گری نیلی تحت عنوان رودخانه نیلی یا “Neely River” که از دیگر ابداعات این متفکر بزرگ می باشد بهره مند شد. (در آینده مقاله دیگری در رابطه با سیستم رودخانه نیلی تقدیم حضورتان خواهیم کرد.) این موسسه در سال ۱۹۸۳ توسط گلن نیلی تاسیس شد. در ابتدا نام آن موسسه امواج الیوت بود و بعد ها به موسسه نئوویو تغییر نام داده شد.

از فعالیت ها و افتخارات نیلی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • گلن نیلی Glenn Neely سخنران کنفرانس بین المللیِ ۱۰٬۰۰۰ نفری امواج الیوت در آمریکا بوده است.
  • او در CNN و FNN (که نام کنونی آن CNBC است) گفتگوهای بی شمار در مورد امور مالی داشته است.
  • در رادیو “سراسری ایالات متحده” حضور داشته است و در مورد بازارهای مالی آمریکا سخن گفته است.
  • توسط Reuters نیز بارها برای صحبت در مورد بازارهای شرق دور دعوت شده است.
  • در گذشته او سخنران مهمانِ بسیاری از نهادهای مالی برای صحبت در خصوص چرخه های رفتاری در بازارهای مالی بوده است.
  • او همچنین سمینارهایی در مورد امواج الیوت و تکنولوژی نئو ویو NEoWave در Ritz Carlton یا همان Aspen Colorado اجرا کرده است.
  • گلن نیلی مقاله هایی برای مجله Cycles نوشته است که جزو مطالب پر مخاطب این مجله طبقه بندی شده است.
  • نیلی همچنین عضو افتخاری انجمن “معامله گر معتبر بازار” در شهر نیویورک می باشد.
  • او یک سخن گوی دائمی برای سمینارهای Futures West (که توسط مجله Futures حمایت میشود) و یکی از معامله گران تمام ستاره ی مجله Futures بوده است.
  • نیلی در کنفرانس های (Dow Jones/Telerate (TAG نیز بارها سخنرانی کرده است.
  • همچنین آقای نیلی بارها میهمان ویژه برنامه کسب و کار در لس آنجلس به میزبانی ریچارد ساکسون Richard Saxton بوده است.
  • از دیگر کارهای برجسته آقای گلن نیلی Glenn Neely ارائه پیش بینی ۵۰ ساله از شاخص داوجونز می باشد که تا کنون ۲۷ سال از آن به درستی به وقوع پیوسته است. این پیش بینی را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید. نقطه شروع پیش بینی از موج ۲ از ۳ می باشد.
پیش بینی 50 ساله گلن نیلی از شاخص داو جونز
پیش بینی 50 ساله گلن نیلی از شاخص داو جونز
  • همچنین گلن نیلی Glenn Neely بدلیل تحقیق خاص خود با عنوان “از عصر یخی تا عصر فضایی و فراتر” یا “From the Ice Age to the Space Age and Beyond” در صفحه اول “Los Angeles times” قرار گرفته است که یک ارزیابی ۱۲٬۰۰۰ ساله از نژاد بشر را ارائه می‌دهد.

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر اخلاقی است و موجب گسترش بی اعتمادی خواهد شد.

اطلاع از
46 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده تمام نظرات
ایرج خبیری

ضمن عرض سلام و احترام محضر استاد بزرگوار

وقتی موج a  زمان بیشتری نسبت به موج b  داشته و با توجه به آموزه های آن بزرگوار(نئوویو) در اینصورت یک ساختار مثلثی در حال تشکیل میباشد و با توجه به همپوشانی الزامی موج d و b  در ساختار مثلثی باید منتظر این اتفاق بود اما مکرر اتفاق می افتد که موج b زمان کمتری نسبت به موج a داشته و قیمت در حال صعود میباشد و مثلث تائید نمیشود-این گونه امواج درچه گروهی طبقه بندی میشوند

بسیار سپاسگزار خواهم بود توضیح فرمائید

مهدی شریفی

با سلام و عرض ادب خدمت جناب رحیمی عزیز استاد یه سوال دارم از خدممتون ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. مدتی است در فضای مجازی کتابی منتشر و در اختیار علاقه مندان به این سبک قرار گرفته که در واقع چکیده ای هست از کتاب استادی در امواج الیوت آقای نیلی. مطالعه ای که روی این کتاب داشتم فهمش به مراتب راحتتر از کتاب آقای نیلی هست بخصوص فصل 3 کتاب آقای نیلی اما سوال من اینه با توجه به اینکه بنده کتاب آقای نیلی رو هم مطالعه کردم ولی هنوز تسلط کامل به این کتاب ندارم آیا میتونم از این…  ادامه نوشته »

مهدی شریفی

ممنون جناب رحیمی از راهنمایی و زمانی که گذاشتین

بابک

سلام بر استاد رحیمی.
بنده کلاس آموزشی تحلیل تکنیکال مقدماتی رو گذروندم و تمرین و تحلیل های موفق هم زیاد انجام دادم.
اما چیزی از الیوت نمیدونم و فیبوناچی هم نسبتا کم.
با استفاده از بسته آموزشی فیبوناچی میتونم به استقبال نئوویو برم یا بسته تحلیل تکنیکال کلاسیک هم لازمه؟

بابک

بسیار سپاسگزارم از حسن اخلاق و متانت شما. تلفنی هم که چندین بار مزاحم شما شدم، با خوشروئی تمام پاسخ دادید.
خدا حفظتون کنه انشاالله…

سید حمزه حسینی

با سلام و ادب . حدود یکسال است عضو کانال تلگرامی تان هستم. بنده دوره تکنیکال و فاندمنتال را گذرانده ام. سوالی که دارم اینه که آیا در روش نئو ویو آموزش روش پیدا کردن سهم در بورس ایران در بهترین حالت خرید نیز آموزش داده میشود.

فاطيما

با سلام وقتي بخير و تشكر از جنابعالي بسيار مفيد و جامع سايتتون هست سوال خدمتتون داشتم من با تحليل تكنيكال تا حدودي اشنا هستم و الان ميخواستم نئو ويو كار كنم ميخواستم اگه براتون مقدور هست بفرماييد قدم به قدم بايد چكار كنم تا بهترين نتيجه رو بگيرم. از شيراز هستم ممنون از محبت شما

محمد

سلام جناب رحيمى،براى اخذ مدرك رسمى از انستيتو جناب نيلى چه بايد بكنيم؟نحوه و و مراحل چگونست كه از ايشون سرتيفيكيت بگيريم؟

سپهر

با سلام،
در رابطه با ارزیابی ۱۲٬۰۰۰ ساله از نژاد بشر هم می توانید مطالبی به اشتراک بگذارید؟
با تشکر

مشاهده دیگر مطالب

See other content