آموزش موتیو ویو بخش ۲ | شرح کلی پنل های نرم افزار موتیوویو

آموزش گام به گام نرم افزار موتیوویو

با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت شما همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو . در این پست با آموزش موتیو ویو بخش ۲ در خدمت شما هستیم و قصد داریم شرحی از کلیه قسمت های نرم افزار موتیوویو را به استحضارتان برسانیم. با ما همراه باشید.

آموزش موتیو ویو بخش ۲ :

اگر مطابق با بخش اول از آموزش نرم افزار موتیو ویو (که در بخش مطالب مرتبط پایین همین پست می توانید آنرا پیدا کنید) داده های خود را وارد نرم افزار کرده باشید و یکی از چارت ها را باز کرده باشید با پنجره ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد. البته اگر بخشی از نرم افزار شما مطابق با تصویر زیر از آموزش موتیو ویو بخش ۲ نیست نگران نباشید، به زودی یاد خواهید گرفت که چگونه تمام قسمت های نرم افزار را کنترل کنید و به شکل دلخواه در آورید. مثلا می توانید ابزارهای پر کاربرد خود را در بخش ابزارهای کلیکی اضافه کنید یا برخی از آنها را حذف کنید و یا پنل ابزارهای شناور (کشیدنی و رها کردنی) را بسته و یا مجدداً باز کنید و …

آموزش موتیو ویو بخش ۲ | شرح کلی پنل های نرم افزار موتیوویو
پنل های مختلف در نرم افزار موتیوویو

چنانچه در تصویر فوق از آموزش موتیو ویو بخش ۲ مشاهده می کنید ما تمام قسمت هایی که در نرم افزار خود می توانید مشاهده کنید را برای شما مشخص کرده ایم تا بدانید که کار هر قسمت چیست. این قسمت ها به ترتیب از بالا به پایین عبارتند از :

  • منوها.
  • پنجره فراخوانی چارت های درون ریزی شده در سمت چپ.
  • پنل تنظیمات ابزارها و … در سمت چپ.
  • پنل ابزارهای کلیکی در سمت چپ.
  • پنل مدیریت تنظمیمات کلی و جزئی چارت و … در سمت راست.
  • چارت ها در سمت چپ.
  • پنل راهبری چارت ها در سمت راست.
  • آلترناتیوهای تحلیلی.
  • پنل ابزارهای کشیدنی و رها کردنی (Drag and Drop) در سمت چپ چارت .
  • فلش های فشرده سازی چارت از بالا یا پایین، شیفت چارت به انتها و زوم کردن چارت در سه گوشه چارت.
  • تایم فریم ها در پایین چارت سمت چپ.
  • پنل مدیریت برخی تنظمیات چارت در پایین و سمت راست چارت.
  • برگه ها در سمت چپ.
  • پنل تنظیمات برگه ها در سمت راست.
  • نوار اطلاعات در پایین.

شرح هر قسمت بصورت مختصر :

در پاراگراف های بعدی از آموزش موتیو ویو بخش ۲ شرح مختصری از قسمت های آمده در بالا را به استحضار شما عزیزان می رسانیم و در آموزش های بعدی که به زودی تقدیمتان خواهیم کرد هر کدام از این قسمت ها که احتیاج به توضیح ببیشتری دارد را بطور مفصل و کامل شرح خواهیم داد.

منوها :

در هر نرم افزاری تعدادی منو وجود دارد که معمولاً در بالاترین قسمت هر نرم افزار این منوها مشاهده می شود. توسط منوها می توانید کلیه کاربردهای نرم افزار را در دسترس داشته باشید که از زیر شاخه های متعددی تشکیل شده است و در آموزش بعدی نرم افزار موتیوویو به شرح آنها خواهیم پرداخت.

پنجره فراخوانی چارت های درون ریزی شده :

توسط این بخش می توانید چارت هایی که به نرم افزار درون ریزی کرده اید را فراخوانی کنید که در آموزش موتیو ویو بخش ۱ بطور مفصل شرح داده شده است و در اینجا از تکرار مطلب خودداری می کنیم.

پنل تنظیمات ابزارها :

تنظمیات برخی از ابزارها مانند ابزار نوشتاری در این قسمت وجود دارد. مثلا زمانی که شما یک متن بر روی چارت ایجاد می کنید توسط این قسمت می توانید متن را بزرگ یا کوچک کرده یا فونت آنرا عوض کنید و … همچنین یک سری کارهای پرکاربرد همانند ذخیره کردن تحلیل ها، Undo و Redo کردن و آلارم گذاری و … از این ناحیه در دسترس می باشد.

پنل ابزارهای کلیکی :

در این پنل یک سری ابزارها وجود دارد که وقتی آنها را انتخاب کنید می توانید با کلیک کردن بر روی نواحی دلخواهی از چارت از این ابزارها استفاده کنید. از جمله ابزارهای موجود در این پنل ابزار خط کش می باشد که بسیار کاربردی است. مثلا می توانید با دو کلیک فاصله قیمتی بین دو نقطه را اندازه گیری کنید. این فاصله به قیمت، درصد و زمان نشان داده خواهد شد. لیبل گذاری امواج و الگوهای هارمونیک و برخی از ابزارهای فیبوناچی در این پنل موجود می باشد. همچنین به دلخواه میتوانید ابزارهای موجود دراین پنل را حذف و یا جایگزین کنید. البته این ابزارها در پنل ابزارهای شناور بصورت کشیدنی و رها کردنی نیز در دسترس می باشند. 

پنل مدیریت تنظمیمات کلی و جزئی چارت :

توسط این پنل می توانید به تنظمیات کلی نرم افزار موتیوویو دسترسی یابید و یا می توانید برخی پنل های دیگر مانند پنل ابزارهای شناور و یا پنل ایجاد سفارشات را فعال و یا غیر فعال کنید. همچنین می توانید برخی پنجره های چارتی مانند پنجره حجم ها و یا خطوط کشیده شده روی چارت و … را فعال و یا غیر فعال کنید. تمام موارد در آموزشی که مربوط به این بخش باشد توضیح داده خواهد شد.

 چارت ها :

بطور کلی سلسله مراتب مدیریت تحلیل ها در  نرم افزار موتیوویو به صورت زیر می باشد که می توانید متوجه شوید بخش چارت ها در کجای این سلسله مراتب قرار دارد و چه استفاده ای دارد :

  • در ابتدا می توانید یک گروه از برگه ها ایجاد کنید که در نرم افزار Chart Group نام دارد. هر گروه می تواند شامل چندین برگه باشد.
  • در مرحله بعد برگه های (Page) هر گروه را می توانید کنترل کنید. هر برگه می تواند شامل چندین بخش یا طرح (Layout) باشد که چیدمان آن انتخابی می باشد. 
  • در مرحله بعد فرم بخش ها را می توانید کنترل کنید. ضمن اینکه هر بخش می تواند از چندین چارت تشکیل شود.
  • بعد از آن می توانید چارت ها را کنترل کنید. برای هر بخش می توانید چارت های مورد نیاز را انتخاب یا حذف کنید.
  • در مرحله بعد می توانید برای هر چارت چندین آلترناتیو تحلیلی انتخاب کنید. که برای زمانی که برای یک چارت چند سناریو به ذهنتان می آید کارایی دارد.

به عنوان مثال ما برای خود یک گروه تحلیلی برای تحلیل صنعت خودرویی ایجاد کرده ایم. بعد از آن چندین برگه برای این گروه ایجاد کرده ایم که هر برگه شامل ۶ بخش می باشد. در هر بخش یکی از سهم های گروه خودرویی را مورد تحلیل قرار می دهیم که این تحلیل در تایم فریم های متعدد انجام می شود لذا نیاز است که چندین چارت از آن سهم در تایم فریم های متعدد باز کنیم. سپس هر چارت ممکن است دارای آلترناتیوهایی نیز باشد که در نهایت یک سناریو از بین آنها انتخاب خواد شد که با تمام قوانین سبک نئوویو که مورد استفاده ما می باشد همخوانی داشته باشد.

طبق شرح آمده در این بخش از آموزش موتیو ویو بخش ۲ می بینید که با یک نرم افزار فوق حرفه ای در زمینه مدیریت تحلیل ها رو به رو هستید. این بخش در جایگاه خود مفصل تر توضیح داده خواهد شد. 

پنل راهبری چارت ها :

این بخش امکاناتی مانند عمق بازار و یا فلش های هدایت کننده به بخش های قبل و بعد و یا دکمه باز کردن یک چارت در پنجره ای مجزا را در اختیارتان قرار خواهد داد که بعضی از این گزینه ها فقط برای چارت های آنلاین کاربرد دارد.

آلترناتیوهای تحلیلی :

چنانچه در بخش چارت ها توضیح داده شد هر چارت می تواند شامل چندین آلترناتیو باشد که از این قسمت قابل کنترل می باشند.

پنل ابزارهای کشیدنی و رها کردنی :

در این بخش مجموعه ی کاملی از ابزارهای تحلیلی را در اختیار خواهید داشت که بدون اغراق می توان گفت کامل ترین مجموعه ی ابزاری می باشد که می تواند درون یک نرم افزار تحلیل تکنیکال موجود باشد. این مجموعه از سربرگ های متعددی تشکیل شده تا ابزارها تفکیک باشند و این موضوع پیدا کردن آنها را راحت می کند. مثلا ابزارهای فیبوناچی همه در یک سربرگ قرار دارند و یا لیبل های الیوتی بصورت آماده در یک بخش جاسازی شده اند. از دیگر خصوصیات این باکس این است که تمام ابزارهای موجود را می توانید با کلیک کردن و کشیدن ابزار به ناحیه دلخواهی از چارت هدایت کنید سپس به استفاده از ابزار بپردازید.

فلش های فشرده سازی و زوم چارت :

در سه گوشه از چارت، فلش هایی را مشاهده می کنید که کار آنها بالا و پایین کردن چارت و یا فشرده کردن چارت و همچنین زوم کردن چارت و یا شیفت به انتهای چارت می باشد. با کمی کار کردن با این فلش ها متوجه کارکرد آنها خواهید شد. البته بسیاری از این کارها توسط دکمه هایی از کیبورد نیز قابل انجام می باشند.

تایم فریم ها در پایین چارت :

وقتی یک چارت را درون ریزی می کنید می توانید آن چارت را توسط نرم افزار به تایم فریم های بزرگتری تبدیل کنید. مثلا اگر تایم فریم روزانه یک چارت را باز کنید می توانید به راحتی آن را به تایم فریم ۲ روزه و یا هفتگی و … تبدیل کنید. برای چارت های آنلاین نیز مجموعه ی کاملی از تایم فریم ها را خواهید داشت. البته دانشجویان نئوویو دقت کنند که برای کش دیتا نباید از این قسمت استفاده کنید چرا که ساختار امواج به کلی خراب خواهد شد.

پنل مدیریتی برخی تنظمیات چارت در پایین سمت راست :

توسط این بخش می توانید برخی دیگر از تنظمیات چارت را به سهولت کنترل کنید که از جمله آنها می توان به دکمه لگاریتمی کردن چارت و یا دکمه تنظیم نوع نمایش چارت اشاره کرد.

برگه ها :

سلسله مراتب مدیریت تحلیل ها در نرم افزار موتیوویو را در بخش چارت ها از آموزش موتیو ویو بخش ۲ توضیح دادیم. همانطور که مشاهده می کنید برگه ها در دومین مرتبه از این مراتب قرار دارند که برای انتخاب برگه دلخواه یا افزودن یک برگه جدید به آنها مطابق با تصویر باید به پایین پنجره چارت ها و سمت چپ مراجعه کنید.

پنل تنظیمات برگه ها :

در این قسمت می توانید برگه هایی که قبلاً ایجاد کرده اید را ویرایش کنید و یا یک کپی از برگه مورد نظر خود تهیه کنید. کار با برگه ها را در جایگاه خود بیشتر توضیح داده می شود.

نوار اطلاعات در پایین :

در پایین هر پنجره یک نوار آبی رنگ مشاهده می کنید که اطلاعاتی همانند تاریخ، زمان، بالاترین قیمت، کمترین قیمت و … از یک کندل را نشان می دهد. همچنین اطلاعاتی مانند وضعیت کانکت بودن نرم افزار به سرور بروکر و یا لینک ها و ورک اسپیس و … را می توانید در این نوار مشاهده کنید.


خب در آموزش موتیو ویو بخش ۲ سعی کردیم شرحی مختصر از سایر قسمت های مهم نرم افزار قدرتمند موتیوویو را برای شما عزیزان بیان کنیم که امیدواریم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. در قسمت های بعدی وارد جزییات خواهیم شد و بخش های مورد نیازی که در آموزش موتیو ویو بخش ۲ مشاهده کردید را بیشتر شرح خواهیم داد.

اطلاع از
12 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده تمام نظرات
علما

با سلام و وقت بخیر
میخواستم بدونم من که با یه اکانت دمو وارد نرم افزار شدم میتونم پوزیشن های سل و بای بگیرم؟
و همچنین در قسمت خرید و فروش قسمت trad که میخوای پوزیشن بگیری قسمت 10k منظورش چیه با تشکر

مهدی

سلام استاد خسته نباشید. استاد امکانش هست داخل فروم سایت یه قسمتی تعبیه بشه برای پرسش و پاسخ همگانی که داخلش بچه هایی که از شما پک نخریدن بتونن سوال بپرسن و خودتون یا بچه های دیگه جواب بدن که البته رایگان نباشه که حق کسی ام ضایع نشه؟ با کدوم قسمت موتیو ویو لیبل گذاری میکیند؟؟

Iman

با سلام چطور میشه خطوط عمودی درون چارت ( جداکننده روزها) را از روی نمودار حذف کرد

مجید

سلام
برنامه ای برای ادامه اموزش موتیو ویو در نظر ندارین؟
ممنون از زحمات شما

محمودی

سلام اقای رحیمی..برای حذف خطوط پیش فرض دوره زمانی در نرم افزار که به صورت نقطه چین نمایش داده میشه کدوم گزینه رو باید غیر فعال کرد؟

فرشید

سلام
با تشکر از سایت بی نظیرتان، بنده وقتی دیتا از مفید تریدر میگیرم و به موتیو ویو میفرستم، نمودارهام در موتیو ویو با نمودارم تو مفید تریدر اختلافاتی با هم دارند برای نمونه در نمودار کاذر این دو چارت شبیه هم نیستند.
میخواستم ببینم برای حل این مشکل چه باید کرد.
البته تیک مربوط به لگاریتمی کردن رو فعال هم میکنم.

مشاهده دیگر مطالب

See other content