با نام و یاد خدای مهربان و عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی انستیتو ایران نئوویو. در این پست قصد داریم شرایط گروه یا صنعت خودرویی را با تحلیل تکنیکال سهام اصلی این گروه مورد بررسی قرار دهیم و شرایط احتمالی پیش روی این گروه را از منظر روش تحلیلی نئوویو با شما در میان بگذاریم. با شرح تحلیل تکنیکال گروه خودرویی بورس شماره 1 با ما همراه باشید.
تحلیل تکنیکال گروه خودرویی بورس شماره 1 :
در این پست تحلیل چهار سهم خودرو، خساپا، خزامیا و خکاوه ارائه می شود تا بوسیله آنها بتوان یک دید کلی از وضعیت این گروه بدست آورد. همانطور که می دانید سهام یک گروه به صورت کلی تقریباً مشابه یکدیگر حرکت می کنند و فازهای حرکتی آنها مشابه هم هستند، با این حال تحلیل چند سهم بزرگ از یک گروه و چشم اندازی که از آنها بدست می آید خالی از لطف نخواهد بود.
تحلیل سهم خودرو :
ابتدا با تحلیل سهم خودرو شروع می کنیم که لیدر گروه خودرویی محسوب می شود و شاخص گروه خودرویی نیز تا حد بسیار زیادی مشابه این سهم حرکت می کند.
از دیدگاه نئوویو اصلاح سهم ایران خودرو که یک روند نزولی است تاکنون ساختار یک الگوی دیامتریک را به خود گرفته است، اما موجی که بعد از این الگو شکل گرفته است شرایط حرکت پسا دیامتریک را دارا نیست چرا که ما با یک حرکت شارپ صعودی مواجه نشده ایم بلکه یک حرکت کند با روند ساید را مشاهده می کنیم.
این موضوع نشان می دهد که این حرکت ساید یا در جایگاه یک X موج قرار می گیرد که باعث می شود پس از آن یک الگوی دیگر مانند فلت یا مثلث شکل بگیرد و یا احتمال دارد که الگوی دیامتریک در حال بسط یافتن و تبدیل شدن به یک الگوی سیمتریکال باشد که از این لحاظ موج اصلاحی فعلی را باید موج H نامید. هر دو حالات مذکور در تصویر تحلیل نماد خودرو که در زیر مشاهده می کنید رسم شده است.
نکته مهم این است که در هر دو حالت باید انتظار داشته باشیم که یک موج نزولی دیگر پس از اصلاح فعلی شکل بگیرد که در حالت عادی احتمال رسیدن آن به سطح حمایتی 155 تا 135 تومان وجود خواهد داشت.
اما اگر حرکت پیش رو موج آخر (موج i) از الگوی سیمتریکال باشد در آن صورت احتمال مشاهده ضعف بسیار در این موج و کوتاه شدگی آن نیز وجود خواهد داشت که می تواند باعث شود که قیمت به سطح حمایتی مذکور نرسد و این مورد می تواند یک نشانه خوب برای اقدام به خرید باشد. البته الزامی نیست که موج آخر از یک الگوی سیمتریکال حتماً دچار بریدگی و ضعف شود و ممکن است این موج به صورت عادی شکل بگیرد و به سطح حمایتی برسد.
پس از شکل گیری موج نزولی مدنظر باید دید که الگو به شکل سیمتریکال به پایان می رسد و در چارت قیمت سهم ایران خودرو یک حرکت شارپ ایجاد می شود که می تواند به تارگت های تحلیل که 440 و 800 تومان هستند برسد و یا این که شاهد یک حرکت کند خواهیم بود که در آن صورت می توان متوجه شد که ساختار روند نزولی همان دیامتریک است که یک X موج پس از آن آمده است و بعد از X موج نیز باید منتظر شکل گیری الگوهایی مانند فلت یا مثلث باشیم.
در حالت دوم در واقع صعود چارت به تعویض می افتد و باید منتظر ماند تا الگوی روند نزولی کامل شود و پس از آن است که قیمت می تواند راهی یک موج صعودی مناسب با اهداف دوگانه ای که در چارت مشخص شده است بشود.
خب تحلیل اول از پست تحلیل تکنیکال گروه خودرویی بورس شماره 1 به طور کامل تشریح شد پس اجازه دهید به صورت خلاصه حمایت ها و تارگت های این سهم را ذکر کنیم و بعد به سراغ تحلیل های بعدی برویم.
حمایت ها و تارگت های چارت ایران خودرو :
حمایت ها و تارگت های این سهم طبق تحلیل عبارتند از :
- حمایت پیش رو : 155 تومان الی 135 تومان (اگر با الگوی سیمتریکال روبرو باشیم احتمال کوتاه شدگی موج نزولی پیش رو نیز وجود خواهد داشت که باعث می شود سطح حمایتی ذکر شده دیده نشود)
- تارگت اولیه : 440 تومان
- تارگت ثانویه : 800 تومان
تحلیل سهم خساپا :
در تصویر زیر می توانید تحلیل نماد خساپا را مشاهده کنید. همانطور که پیداست اصلاح این چارت نیز یک روند نزولی است که در کلیت امر کاملاً مشابه چارت ایران خودرو می باشد و همان شرایط تشریح شده را باید برای این سهم نیز در نظر گرفت و فقط سطوح حمایت و تارگت این چارت متفاوت هستند که در زیر به تشریح آنها می پردازیم.
حمایت ها و تارگت های چارت خساپا :
حمایت ها و تارگت های این سهم طبق تحلیل عبارتند از :
- حمایت پیش رو : 150 تومان الی 135 تومان (اگر با الگوی سیمتریکال روبرو باشیم احتمال کوتاه شدگی موج نزولی پیش رو نیز وجود خواهد داشت که باعث می شود سطح حمایتی ذکر شده دیده نشود)
- تارگت اولیه : 340 تومان
- تارگت ثانویه : 600 تومان
تحلیل سهم خزامیا :
در تصویر زیر می توانید تحلیل نماد خزامیا را مشاهده کنید. همانطور که پیداست اصلاح این چارت نیز یک روند نزولی است و ساختار الگویی آن نیز مشابه تحلیل خودرو می باشد و همان شرایط تشریح شده را باید برای این سهم نیز در نظر گرفت اما در چارت خزامیا الگوی دیامتریک ایجاد شده دچار ناهنجاری شده است و به زیبایی دیامتریک هایی که در چارت خودرو و خساپا شکل گرفتهاند نیست.
حمایت ها و تارگت های چارت خزامیا :
حمایت ها و تارگت های این سهم طبق تحلیل عبارتند از :
- حمایت پیش رو : 540 تومان الی 470 تومان (اگر با الگوی سیمتریکال روبرو باشیم احتمال کوتاه شدگی موج نزولی پیش رو نیز وجود خواهد داشت که باعث می شود سطح حمایتی ذکر شده دیده نشود)
- تارگت اولیه : 1600 تومان
- تارگت ثانویه : 3700 تومان
تحلیل سهم خکاوه :
در تصویر زیر می توانید تحلیل نماد خکاوه را مشاهده کنید. اصلاح این نماد نیز یک روند نزولی بوده است اما ساختار روند نزولی این چارت مشابه سهم های قبلی نیست بلکه این روند به شکل یک مثلث ریورس انقباضی در آمده است که پس از آن نیز حرکت پساالگویی رخ داده است و الگوی مثلث را تائید کرده است.
در واقع موج صعودی اخیر سهم خکاوه همان حرکت پسامثلث است که می توان آن را اولین شاخه از روند صعودی جدید این سهم در نظر گرفت یعنی موج A. این موج مقاومت 630 تومان را پیش روی خودش دارد و با توجه به شرایط دیگر سهم های گروه خودرویی و موج نزولی ای که در آنها دیده می شود احتمال دارد که سهم خکاوه نیز به این مقاومت واکنش نشان دهد و وارد یک فاز اصلاحی شود. پس می توان این مقاومت را اولین تارگت از روند صعودی این سهم در نظر گرفت.
قابل ذکر است که اصلاح مورد انتظار می تواند در حدود موج صعودی قبل زمان صرف کند و از نظر ساختاری نیز با دیگر سهم های این گروه همراهی کند هرچند که الزامی به این موضوع نیست اما با توجه به این که فازهای حرکتی سهام یک گروه اغلب اوقات با یگدیگر همگام می شوند احتمال این موضوع نیز زیاد می شود. در هر صورت زودتر خاتمه یافتن روند نزولی این سهم نسب به دیگر سهم های این گروه یک نکته مثبت برای آن محسوب می شود و خرید آتی این سهم را کم ریسک تر می کند.
برای خاتمه این تحلیل نیز خوب است که حمایت ها و تارگت های پیش روی سهم را تشریح کنیم که عبارتند از :
- تارگت اولیه : 630 تومان
- حمایت پیش رو : 460 تومان الی 400 تومان
- تارگت ثانویه : 1100 تومان
نتیجه گیری :
خب همانطور که مشاهده می کنید در تحلیل تکنیکال گروه خودرویی بورس شماره 1 تحلیل چهار سهم مهم این گروه به استحضار شما رسید. بر اساس این تحلیل ها احتمال شکل گیری یک موج نزولی در این گروه زیاد خواهد بود اما کم و کیف این موج بستگی به نوع الگویی دارد که قرار است در این چارت ها به رسمیت برسد. پس بهترین استراتژی می تواند صبر کردن تا روشن شدن وضعیت الگویی سهام این گروه باشد. پس از روشن شدن شرایط قطعاً می توان خرید بسیار کم ریسک تری را انجام داد.
قابل ذکر است که تحلیل های ارائه شده وحی نازل نیستند و هر سناریوی دیگری به غیر از این شرایط مشروح نیز می تواند رخ دهد. آنچه که در شرایط فعلی به نظر می رسد محتمل باشد به استحضار شما رسید اما همواره باید انتظار وقوع شرایط غیرقابل انتظار را نیز داشت و در صورت وقوع تریگرهای مناسب نسبت به آن شرایط جدید اقدامات لازم را صورت داد.
امیدواریم تحلیل تکنیکال گروه خودرویی بورس شماره 1 مفید باشد و مورد استفاده همراهان گرامی قرار گیرد.
سلام استاد وقت بخیر
درمورد گروه خودرویی با توجه به معاملات این روزهای گروه خوردو آیا امکان افت بیشتری دارین از این گروه دارید یا همین محدوده ها کف سازی میکنن؟
سلام وقت بخیر، به نظر می رسد در اکثر سهام این گروه اصلاح اصلی به پایان رسیده است و وارد حرکت بعدی شده ایم. اگر اصلاحی هم رخ دهد در قالب روند صعودی خواهد بود.
سلام استاد سال نوتون رو پیشاپیش تبریک عرض می کنم
با توجه به این تحلیل شما سهم خساپا و خودرو از چه قیمتی فراتر بروند این تحلیل فیل میشه؟
سلام ممنونم سال نو شما هم مبارک. الان نمی شود خیلی دقیق این موضوع را بیان کرد، ممکن است موج I از سناریو سیمتریکال به شکلی ضعیف شکل گرفته باشد و الان در حرکت بعدی که می تواند یک موج صعودی خوب باشد قرار گرفته باشیم و یا ممکن است هنوز در بخشی از موج H or X باشیم. در هر شاید بتوان گفت که اگر خساپا از 250 تومان با قدرت عبور کند وارد موج صعودی شده ایم و خودرو نیز اگر از 300 تومان عبور کند.
با سلام و احترام
با توجه به وضعیت پیش آمده در مذاکرات برجام که تقریبا تا تعیین تکلیف جنگ اوکراین معلق شده است ! و معاملات منفی روز 12 مارس در سهام خودرویی آیا موج نزولی مورد اشاره در تحلیل رو در شرف وقوع می دانید ؟ ممنون استاد ارجمند
سلام خواهش می کنم زنده باشید. دو حالت وجود دارد یا الان وارد موج نزولی مذکور شده ایم یا این که یک ریز موج صعودی دیگر ایجاد می شود (برای بعضی چارتها لازم است تا الگوی موج فعلی کامل شود) و بعد موج نزولی مذکور رخ می دهد. البته با توجه به سناریوهای تشریح شده ممکن است فقط با یک موج نزولی ضعیف روبرو شویم.
سلام وقت بخیر ممنون از تحلیل خوبتون و ممنون از اینکه تحلیلا رو بروز میکنید ریز موج نزولی که در قالب موج i یا a احتمالا رخ میده از نظر زمانی چه مدت طول میکشه رخ دادنش؟
سلام وقت بخیر خواهش می کنم، اگر دیگر گامهای اکستند از روند نزولی را ملاک قرار دهیم به طور میانگین می توان گفت که احتمالا حدود 30 تا 40 روز کاری این موج می تواند زمان ببرد. اما اگر موج پیش رو موج I از الگوی سیمتریکال باشد ممکن است دچار کوتاه شدگی نیز بشود که در این حالت می تواند کمتر هم زمان ببرد. هر دو حالت را باید مدنظر قرار داد.
سلام جناب رحیمی …در مورد تحلیل فوق از انجا که گروه خودرو لیدر بازاره اگر برای سهم خودرو اصلاحی تا قیمت ۱۳۵الی۱۵۵ رخ بده پس نتیجه میگیریم کل بازار یه پایین داره گروه خودرو اثر روانی زیادی روی بازار داره پس میشه گفت شاخص هم الان در ایکس موج هست و نزول داریم … در صورتی که برجام به نتیجه برسه ایا اثر مثبت رو گروه خودرویی نداره ؟
سلام، این احتمال که ممکنه موج نزولی پیش رو شاخه آخر سیمتریکال باشد و خیلی ضعیف رخ دهد را هم نباید نادیده گرفت. در شاخص هم احتمال دارد که یک موج نزولی دیگر رخ دهد که می تواند ضعیف باشد. برجام هم تا بخواد تاثیری روی خودرویی ها داشته باشد (در صورت به نتیجه رسیدن) موج نزولی مدنظر شکل گرفته است چون دیری نمی پاید که این موج شروع شود.
با سلام و احترام خدمت استاد گرامی
ازشما بخاطر این تحلیل جامع تشکر نموده ، پیشاپیش عید سعید مبعث را به جنابعالی و تمامی نئو ویویست ها کشور تبریک و تهنیت عرض می نمایم.
درود بر شما، خواهش می کنم. ممنونم، بنده هم عید سعید مبعث رو خدمت شما و همه هم میهنان عزیز تبریک عرض می کنم.